Wil je Amerikaanse vrouwen of mannen daten?! 5 weetjes (+ beste Amerikaanse datingsites)

amerikaanse datingWil je romantiek beleven met Amerikaanse vrouwen of mannen?

Zoek je de beste Amerikaanse datingsites en apps?

In dit artikel analyseert Datemeester de wereld van online en offline daten in de Verenigde Staten.

Dit zijn onze 5 niet-te-missen tips als je Amerikaanse vrouwen wil daten of om mannen te daten.

1. Beste Amerikaanse datingsites en apps?

De online datingmarkt in Amerika is gigantisch.

amerikaanse datingsitesZe beschikken over allerlei soorten datingsites, gaande van de grote mainstream sites zoals match.com en POF tot de meer “niche” datingsites zoals farmer dating of spirituele singles, en er bestaat zelfs een datingsite voor mensen die graag spek eten.

En door de grote stijging van het aantal datingapps in het voorbije decennium, zijn Tinder en Bumble buitengewoon populair geworden in de USA. Je kunt er succes mee verkrijgen als je je al in de V.S. bevindt en als je er buitengewoon goed uitziet.

Als je op zoek bent naar een iets serieuzere relatie, dan is het beter om mainstream sites zoals Match.com, POF of zelfs OkCupid te gebruiken.

Onze snelle top 5 voor de beste Amerikaanse datingsites zijn:

  1. Match.com (mainstream site voor iedereen boven de 18)
  2. EliteSingles.com (dating voor professionelen, vooral boven de 30)
  3. POF.com (mainstream site met tal van leden)
  4. OkCupid.com (vooral voor wie jong en hip is, het alternatievere publiek)
  5. eHarmony.com (vooral voor 30-jarigen die zoeken naar een relatie)

Maar gezien je ook Engels kan lezen, check dan hieronder de 10 beste datingsites in de USA.. (geschreven door onze Amerikaanse neef, Datermeister).

2. Amerikaanse vrouwen daten? Hoe zit dat nou?

Is het als Nederlandse of Europese non-native Engelse spreker, gemakkelijk om te scoren bij Amerikaanse vrouwen? Of kun je meer ernstig daten en zelfs in een relatie terechtkomen?

Zeker!

Tegenwoordig zien vele Amerikaanse vrouwen, buitenlandse accenten als “sexy”. Het is bovendien “hip” om buitenlanders te ontmoeten gezien veel mensen “anti-Trump” zijn, die bekend staat voor zijn zijn “America First” retoriek. Sommigen noemen hem zelfs een racist.

Ter compensatie, voelen veel vrouwen dat ze vriendelijker willen zijn naar buitenlanders toe. Amerikanen houden bovendien erg van reizen en voor duidelijke redenen is Amsterdam erg in trek bij Amerikaanse vrouwen en mannen.

Maar wat betreft lange termijn daten:

Onthoud dat Amerikaanse vrouwen erg “strategisch” zijn in het kiezen van een date. Het is niet ongewoon om te spreken over hoeveel je verdient, waar je woont en met welke wagen je rijdt. Ze scant je signalen voor financiële zelfstandigheid.

Onthoud daarnaast dat Amerika nog nooit zo verdeeld is geweest. Als een meisje in New York City je accent sexy vindt en seks wil hebben met een grote Nederlandse kerel, dan wordt je in ruraal Amerika misschien gezien als een “verdomde buitenlander die niet eens Amerikaans praat!”

Ok, dat laatste was maar een grapje. Zo slecht is het nog niet. Maar, er bestaan twee erg verschillende Amerika’s in 2020.

PS: Als je Zuid-Amerikaanse vrouwen wilt ontmoeten, lees dan ons artikel over Braziliaanse vrouwen.

3. Amerikaanse mannen daten?

Hoe is het om Amerikaanse mannen te daten?

Amerikaanse mannen zijn doorgaans erg carrièregericht. Het zit in hun bloed. Alleen de moedige en ambitieuze mannen staken de Atlantische Oceaan over vanuit Europa, vooral in de 19de eeuw en begin 20ste eeuw. En hun nakomelingen zijn dan ook erg ambitieus en harde werkers.

Maar, wat met de millennials en de zogenaamde zoomers (generatie Z), de jonge mannen van tegenwoordig? Zijn hetallemaal softies en socialisten die op Bernie Sanders stemmen? Of zijn het Trumpistische boeren? Er bestaan mannen uit beide extremen in Amerika.

En veel jonge mannen reizen de wereld rond met de creditcard van hun vader, en beleven plezier met buitenlandse vrouwen. Je ontmoet ze wellicht in Amsterdamse coffeeshops of nachtclubs. De meesten zijn gewoon op zoek naar wat plezier en seks met Europese vrouwen. Maar zoals we allemaal weten, reizen mannen de wereld rond op zoek naar vrouwen, je weet dus nooit. Misschien word je als Nederlander wel verliefd op een Amerikaanse. Let dus goed op.

4. Datingcultuur in de USA. vs Europa?

Het is nog steeds erg verschillend, al worden de houdingen meer geglobaliseerd en monotoon.

In Amerika is op date gaan, meer als een “sollicitatiegesprek” dan in Europa.

In Europa hangt er gewoonlijk wat “romantiek” in de lucht als je op date gaat, maar in de USA kan het meer lijken op een oppervlakkige “onderhandeling” of een strategische ontmoeting dan een date. Het is normaal om over je werk te praten en andere “moeilijkere” onderwerpen in Amerika.

Bovendien zijn mensen in de USA ook op politiek vlak erg verdeeld tegenwoordig. Je bent ofwel voor of tegen Trump. Een middenweg bestaat niet. Als je in steden als New York City of L.A. iets positief zegt over Trump, is het wellicht sociale zelfmoord. Je date zal snel eindigen als je te conservatief bent met een hipster date in Brooklyn.

En over politiek gesproken:

5. MGTOW versus Feminisme – hoe zeer beïnvloeden ze daten in Amerika in 2020?

Weet je wat MGTOW betekent? Het is de afkorting van “Men Going Their Own Way” (lees meer op Wikipedia).

In Amerika is een echtscheiding ZEER duur voor mannen, door de uitkering die ze aan de vrouw moeten betalen. En wanneer er kinderen bij betrokken zijn, zal de man daarbovenop ook nog heel wat kindergeld moeten betalen.

Hierdoor zijn er bewegingen ontstaan zoals MGTOW die mannen bewuster doet maken over trouwen en over het krijgen van kinderen met Amerikaanse vrouwen.

Ook feminisme, de tegenovergestelde beweging van MGTOW, is aan een ware opmars bezig onder vrouwen (en enkele mannen) doorheen de V.S.

In het algemeen, en zeker tijdens de laatste 5 tot 10 jaar of zo, is er meer verdeeldheid ontstaan tussen mannen en vrouwen door #metoo bewegingen, feminisme en MGTOW.

Dus, als je rond de 30 jaar (of ouder) bent (je kent de “oude wereld” zonder internet), en je bent aan het daten in Amerika, dan ben je misschien verrast door hoe de houding van mensen is veranderd in de afgelopen jaren. Grappen maken over bepaalde onderwerpen is taboe geworden, of politiek incorrect.

Wees dus voorzichtig met grapjes. De morele politie kijkt mee!

Samenvatting

Amerikanen staan in 2020 wellicht meer open voor internationaal daten dan ooit tevoren. Maar je kunt nog steeds de mogelijke culturele verschillen niet negeren. Houd er dus rekening mee.

Als je op dit moment een date wilt vinden, ga dan naar de blog van onze Amerikaanse neef en bekijk de 10 beste datingsites in Amerika.

Gewoonlijk is het beter om je fysiek in de USA te bevinden om enig resultaat met Tinder of andere datingapps te bekomen (waarbij je locatie zichtbaar is).

Maar op Amerikaanse datingsites is het gemakkelijker om nieuwe mensen te leren kennen, omdat het er iets trager aan toe gaat en je doorheen mensen hun datingprofielen kunt bladeren.

En nu, wat zijn jullie meningen over Amerikaanse mannen of vrouwen? Heb je al culturele verschillen ervaren bij het daten van Amerikanen? Laat hieronder een bericht achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here