TOP 10 beste datingsites in Nederland (2020)!

beste datingsites nederlandWat is de beste datingsite in Nederland?

Voor die vraag bestaan er veel antwoorden.

Het hangt echt af van wie je bent: ben je jong of oud, op zoek naar een serieuze relatie, een onenightstand of misschien gewoon nieuwe vrienden…?

Dezer dagen, in 2020, zijn er betrouwbare datingsites voor iedereen en Datemeester is er om u te begeleiden naar de juiste plaats.

En ook al heeft iedereen het over de gekende dating apps zoals Tinder, de waarheid is eerder dat veel mensen VEEL meer succes hebben bij het scoren van een date op de meer traditionele dating sites.

Maak je dus klaar om zelf een date te scoren – dit is onze lijst waar we de 10 beste Nederlandse datingsites vergelijken 2020 – met een korte uitleg hoe elke site werkt en voor wie het goed is:

Oh, wacht, zorg er ook voor dat u onze 7 tips op het einde van het artikel leest om een succesvolle start bij online dating te krijgen.

1. Parship – beste datingsite in Nederland voor serieus daten?!

beste relatiesite nederland

Registreer gratis op Parship.nl

Parship.nl wordt steeds populairder in Nederland. Het is ook een goede plek voor vooral 30+ singles die op zoek zijn naar iets wat serieuzere contacten. Eigenlijk beweert het de “nummer 1 in serieuze relaties” te zijn.

Parship heeft waarschijnlijk ook de meest interessante persoonlijkheidstest van alle datingsites die er zijn. Je moet het zeker eens proberen, voor de test alleen al (als je op zoek bent naar een serieuze relatie).

Het heeft een mooi evenwicht in het aantal mannen (48%) en vrouwen (52%). Meestal, op datingsites of apps zoals Tinder zijn er waarschijnlijk 60 tot 70% mannen. Maar op Parship hebben ze een mooie balans. 76 % van de gebruikers is ouder dan 30 jaar. En nog een interessant feit: een indrukwekkend derde van de gebruikers vindt uiteindelijk een relatie via Parship!

Overtuigd?

Ga het zelf uitproberen: Parship.nl


2. EliteDating – beste datingsite voor 30+ opgeleide singles

beste datingsite 30+

Registreer gratis op EliteDating.nl

EliteDating.nl is de perfecte ontmoetingsplaats voor hoogopgeleide en/of carrièregedreven singles.

De matchmaking is gebaseerd op een persoonlijkheidstest en het belangrijkste doel van de site is om singles te matchen met dezelfde soort waarden en levensdoelen. Zelfs studies tonen aan dat mensen met hetzelfde opleidingsniveau langere en gelukkiger relaties vormen.

EliteDating.nl is niet voor iedereen. We raden het aan als je rond de 30 jaar of ouder bent en een hoger opleidingsniveau hebt. Een andere grote gebruikersgroep op de site zijn de steeds groeiende 50+ en 60+ singles die online dating sites sneller dan ooit veroveren.

Registreer gratis op EliteDating.nl


3. Relatieplanet – één van de beste Nederlandse datingsites voor singles ouder dan 25 jaar

beste nederlandse datingsite

Registreer gratis op Relatieplanet!

Relatieplanet.nl is ook een prima plek voor een wat serieuzere datingsfeer. Volgens onze schattingen zijn er honderdduizenden (zo niet meer dan een miljoen) gebruikers actief in Nederland. Het blijkt dus zeker een betrouwbare datingsite te zijn!

De meeste gebruikers zijn tussen de 35 en 65 jaar, maar ze hebben ook jongere mensen en zelfs ouderen. Maar over het algemeen is iedereen op Relatieplanet meestal op zoek naar iets ernstiger contact dan een onenightstand. Het wordt ook steeds meer een zeer populaire Tinder alternatief voor mensen die moe zijn met de oppervlakkige wereld van dating apps.

Relatieplanet heeft ook een vriendelijke klantenservice dus als je niet goed met computers overweg kunt en je hebt wat tips nodig om de site te gebruiken, bel ze gewoon even op.

Probeer gratis: Relatieplanet.nl


4. Victoria Milan – een van de beste seks dating sites in Nederland

beste seks datingsite nederland

Registreer gratis op VictoriaMilan.nl!

Bent u alleen of in een relatie en wilt u gewoon seksuele avonturen?

VictoriaMilan.nl is vooral bekend als een site voor overspel, maar ook singles en zelfs koppels kunnen er zoeken naar casual dating partners. Dus als je in een situatie in je leven bent waarin je alleen een stressvrije seksuele relatie zonder verplichtingen nodig hebt, ga dan eens een kijkje nemen. U hoeft niet te doen alsof u op zoek bent naar iets ernstigs, aangezien iedereen op deze site er slechts voor een reden is: om seks te hebben.

Op Victoria Milan is uw privacy veiliger dan op andere sites. U kunt uw profielfoto(‘s) wazig maken en bepalen welke gebruikers ze kunnen zien. Dit minimaliseert uw risico’s om onthuld te worden door iemand die u herkent op de site.

Gratis uitproberen? Surf naar VictoriaMilan.nl


5. 50plusmatch – een site uitsluitend voor 50+ singles

goede datingsite 50 plussers

50plusmatch.nl is zeker één van de beste 50+ datingsites.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze dating site een minimumleeftijd van 50 jaar. Het is een geweldige plek om gewoon nieuwe vrienden te ontmoeten, online chat partners te vinden of zelfs een nieuwe liefde te vinden. Er zijn HEEL VEEL 50 + singles online deze dagen, dus als je in die leeftijdsgroep zit, bent u zeker niet alleen. Het heeft een chatfunctie, dus het is een geweldige plek om direct contact te krijgen met mensen en niet urenlang of dagenlang te hoeven wachten op een antwoord! Oh, en als je ouder bent dan 60, lees dan ook ons artikel over senioren dating!

Probeer het gratis: 50plusmatch.nl


6. Pepper.nl – een van Datemeesters favoriete datingsites van Nederland:

datingsites pepper

Pepper is een goeie site om leuke singles te ontmoeten. Het is niet zo bekend als de mainstream sites zoals Relatieplanet, maar nog steeds een plek waar je leuke singles kunt ontmoeten in en rond de grotere steden.

Op Pepper hoef je geen ellenlange profielteksten te schrijven. Het profiel is zeer gemakkelijk en leuk om in te vullen dankzij zijn “interview”-functie en omdat je profiel gebaseerd is op foto’s. Geen foto’s van jezelf, maar foto’s en video’s over dingen die je leuk vindt. Je kunt ze gemakkelijk toevoegen aan je profiel via de ingebouwde YouTube en Bing zoekknop. Voeg zeker je favoriete memes toe en andere grappige dingen. Het is immers gemakkelijker om te matchen met mensen wanneer je met dezelfde dingen lacht, niet?

Probeer het gratis: Pepper.nl

…of lees meer over onze Pepper.nl review.


7. Lexa – populairste datingsite van Nederland – geweldig voor alle singles!

betrouwbare datingsite lexa

Sinds de afgelopen jaren wordt Lexa beschouwd de beste datingsite in Nederland als je ouder bent dan 25 en op zoek bent naar een iets serieuzere plek om singles te ontmoeten.

Lexa is volgens sommige statistieken de populairste datingsite van Nederland. Ze hebben alleenstaanden van alle leeftijden (minimumleeftijd is 18), hetero, homo of biseksueel en die op zoek zijn naar een relatie of slechts een leuke date en alles daartussenin.

Meestal hoe meer gebruikers er zijn op een datingsite, hoe meer kans om die ene speciale persoon te ontmoeten. Als u Lexa nog niet hebt geprobeerd, ga het eens proberen.

Registreer gratis op Lexa.nl


8. Opzoeknaarjou.nl – een datingsite voor christelijke singles

christelijke datingsite nederland

Opzoenaarjou.nl bestaat al meer dan 10 jaar en is een vrij populaire datingsite voor christelijke singles.

Als religie en christelijke waarden belangrijk zijn voor u, bent u het er wellicht mee eens dat het ontmoeten van andere christelijke singles bijzonder moeilijk kan zijn in het dagelijkse leven. Je ziet of ontmoet misschien iemand, waarvan je later ontdekt dat uw waarden gewoon niet overeenkomen. Het is daarom goed om de christelijke datingsites in Nederland te gebruiken om gelijkgestemden te ontmoeten.

Op Opzoeknaarjou.nl kunt u op zoek gaan naar vrienden of zelfs de liefde van uw leven!


9. HappyPancake – een iets nieuwere datingsite in Nederland

beste gratis datingsite nederland
HappyPancake is zeer groot in Zweden en onlangs zijn ze ook in Nederland aan een opmars bezig. Het is echter (nog) niet zo populair omdat nieuwe datingsites beginnen geen makkie is. Maar het is gemakkelijk te gebruiken en om je te registreren.

HappyPancake is vrij rechtdoorzee. Vul gewoon je profiel in, voeg enkele foto’s toe en begin te “jagen” op geschikte mannen of vrouwen. De site werkt naar behoren op de smartphone, tablet en computer en is een volledig GRATIS datingsite. Je moet de advertenties er gewoon bij nemen, maar dat is echt geen moeite.

Lees meer over onze HappyPancake review.


10. OkCupid – datingsite voor jongeren (gratis!)

datingsite voor jongeren

OkCupid is een internationale datingsite waar het gemakkelijk is om singles te vinden over de hele wereld. In Nederland is het de beste site voor singles in Amsterdam of misschien Rotterdam – maar niet zo goed voor mensen in kleinere steden.

OkCupid is niet de meest “mainstream” site en het is eerder voor de licht artistieke en hipster doelgroep. Als je in de 20 of 30 bent en je een beetje “alternatief” voelt, ga dan naar OkCupid.

Voor het grootste deel is het een gratis datingsite, waar je berichten kunt versturen zonder iets te betalen, maar er zijn ook betaalde lidmaatschappen als je meer functies wilt hebben.

dating sites nederland
Keep readin’

7 snelle tips voor een succesvolle start op datingsites

Dus, de vraag is, welke datingsite te kiezen, en daar kreeg je al verschillende antwoorden op. Je hebt er waarschijnlijk minstens één gevonden op te registreren als je dit aan het lezen bent.

Dan is er nog een andere vraag, namelijk hoe we onze datingervaring succesvol maken. Als je daar advies voor nodig hebt, vind je hier de 7 snelle tips van Datemeester:

#1: voeg een profielfoto toe

Zou u zelf antwoord willen geven aan iemand die geen foto heeft op een datingsite?

Waarschijnlijk niet. Voeg een profielfoto toe en je krijgt 10 keer meer berichten van andere gebruikers. Dit is een veelgemaakte fout, vooral voor mannen. Zoek bijvoorbeeld eens naar leuke foto’s van je laatste vakantie (foto’s van activiteiten werken als een charme!)

#2: Onthoud op uw profieltekst slechts 2 hoofdregels:

Wanneer u uw profieltekst invult, leg dan uit wie u bent en wat u leuk vindt in het leven. Ten tweede, beschrijf wat je zoekt en wat voor soort mensen je hoopt te ontmoeten of mee uit te hangen als je in de buurt bent.

Als we door Nederlandse datingsites bladeren, zien we vaak dat mensen over zichzelf praten. Dus, schrijf iets over de persoon die je hoopt te ontmoeten. Dan is het veel gemakkelijker voor de lezer om zich met u te identificeren en misschien zullen ze u benaderen!

#3: Houd de toon positief

Concentreer u bij het schrijven van uw profieltekst op positieve zaken in plaats van negatieve. Bvb: Schrijf wat je leuk vindt in andere mensen en maak geen lijst van wat je niet leuk vindt. Positiviteit trekt altijd meer mensen aan dan negativiteit.

#4: Stuur interessante en boeiende eerste berichten

Stuur niet zomaar een simpele “hallo” naar veel gebruikers. In plaats daarvan, geef commentaar op iets wat je zag op hun profiel of noem ten minste hun naam in uw bericht… vaak sturen mensen “massaberichten” naar veel mensen tegelijk, en zijn die bijgevolg niet persoonlijk. Probeer gewoon op een paar van hun foto’s te reageren of iets specifieks te vragen over wat ze in hun profiel hebben geschreven. Dat geeft de persoon het gevoel dat je echt geïnteresseerd bent om ze te leren kennen.

#5: Regel snel een date

Aarzel niet om op een “echte” date te gaan kort nadat je iemand online hebt leren kennen. Soms kunnen mensen voor eeuwig chatten op datingsites en zelfs verliefd via het toetsenbord, maar dan ontbreekt in het echte leven de chemie. Ga gewoon samen een kopje koffie drinken in een openbare plaats zonder er teveel over te stressen.

#6: Veiligheid: wees niet te naïef!

Op het internet kan iedereen doen alsof ze zijn wat ze NIET zijn – dat is de reden waarom ik de vorige tip gaf. Als je iemand hebt die in het Engels schrijft en heel snel zijn liefde aan je betuigt, is de kans 99,8% dat het een oplichter is. Als iemand om geld vraagt, stuur dan nooit iets. Mensen kunnen hun foto en hun hele levensverhaal namaken. Daarom mag je niet starten met intieme connecties, zonder eerst de persoon in het echte leven te ontmoeten, op een veilige plaats zoals een openbaar café.

#7: Wees geduldig

Blijf geduldig, zelfs als uw eerste of derde date mislukt.

Het is niet gemakkelijk om de ware te vinden, raak dus niet te gefrustreerd. Word niet cynisch, blijf praten met mensen op de date sites en ga door met je dates met een positieve geest. Je zult uiteindelijk de jackpot winnen als je geduldig en positief blijft!

Conclusie

Bent u klaar om van start te gaan?

Scroll opnieuw naar boven en registreer je bij minstens enkele datingsites om een idee te krijgen van welke het beste bij je past:

Als je op zoek bent naar een ernstige relatie, begin dan met EliteDating.nl of Parship.nl. <— Probeer ze meteen!

Of wil je liever een simpele en snel te gebruiken datingsite waar je geen ellenlange teksten over je hoeft te schrijven? Dan is Pepper jouw beste keuze!

En als u ervaringen hebt met enkele van de datingsites hierboven of een mening hebt over wat de beste datingsite in Nederland is, laat dan hieronder een opmerking achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here