Bumble in Nederland: 7 tips & dingen die je moet weten

Bumble app NederlandIn dit artikel hebben we een kort overzicht van de Bumble dating app en hoe het in Nederland werkt.

Zeg eens, heb je al eens op Tinder gespeeld en wil je iets anders proberen?

Of je nu een beginner bent in online dating of een ervaren Datemeester, Bumble kan voor jou een interessante keuze zijn.

Dit zijn onze tips, feiten en meningen over Bumble:

1. Snelle feiten over de Bumble app

Bumble werd opgericht door een van de oprichters van Tinder en werd voor het eerst gelanceerd in december 2014.

Vandaag, in 2018, heeft Bumble ongeveer 20 miljoen gebruikers (ter vergelijking, Tinder heeft ongeveer 50 miljoen gebruikers).

Bumble bestaat uit 3 verschillende apps (u kunt schakelen tussen deze drie in de app)

 • De gewone app voor dating
 • BFF voor het vinden van vrienden
 • Bizz voor het vinden van zakelijke contacten (nog niet geactiveerd in Nederland of België)

De app gebruikt geo-lokalisatie zodat gebruikers in uw omgeving worden gezocht (de locatiefunctie moet ingeschakeld worden op je smartphone)

Bumble App kan gratis worden gedownload op de AppStore (iPhone) of Play Store (voor Samsung of andere Android-telefoons)

Lees ook: TOP 15 dating apps in Nederland

2. Bumble is de “feministische versie van Tinder”

Het belangrijkste kenmerk bij Bumble bij het zoeken naar een verbinding tussen man en vrouw, is dat de vrouw altijd het eerste bericht moet sturen. Vooreerst, moeten beiden natuurlijk een match hebben (beiden hebben elkaar ‘geliked’).

Wanneer je op zoek bent naar een partner van hetzelfde geslacht (of een vriend via BFF of Bizz) dan kunnen beiden het eerste bericht versturen.

Eigenlijk is er een heel interessant verhaal achter de oprichting van Bumble. De oprichtster van Bumble, Whitney Wolfe, verliet het Tinder-team en klaagde het management aan voor seksuele discriminatie en intimidatie. Dus, mogelijk vanwege deze incidenten is Bumble zoals het is, met haar beleid van “vrouwen komen op de eerste plaats”.

3. Hoe werkt Bumble?

Eerst downloadt u de app en logt u in met uw Facebook-account.

Voeg dan gewoon foto’s toe en voeg de volgende informatie toe aan uw profiel:

 • Geslacht
 • Beroep
 • Naar wie je zoekt (mannen, vrouwen, beide)
 • Leeftijdscategorie (je moet minstens 18 jaar oud zijn)
 • Profieltekst: je kunt een korte profieltekst schrijven als je dat wilt (het is goed om iets te schrijven, tenzij je een vrouw of een zeer goed uitziende man bent)

Je kunt ook je Spotify-account linken om je muzikale voorkeur te delen.

Vervolgens start je gewoon de app op en ontvang je partnersuggesties.

Het werkt bijna net zoals Tinder:

 • Je veegt naar rechts als je de gebruiker leuk vindt.
 • Je veegt naar links als je niet geïnteresseerd bent (en je zal ze nooit meer zien*)
 • Je kunt ze ook een “super swipe” doen als je een aantal Bumble-coins koopt (de andere persoon is op voorhand op de hoogte over de super swipe voor hij of zij kiest)

Bumble NederlandWanneer 2 gebruikers elkaar allebei leuk vinden, krijg je een melding. Dan heeft de vrouw 24 uur de tijd om het gesprek te beginnen. Als ze het niet start, is de verbinding voor altijd verloren.

Maar:

De man kan de verbinding één keer per dag verlengen (in de gratis versie van de app). Dus, als de klok tikt en de vrouw niet de eerste stap zet, kan de man een “signaal” sturen dat hij echt geïnteresseerd is door de verbinding met nog eens 24 uur te verlengen.

(*Tenzij je de Bumble-app verwijdert, opnieuw installeert, je profiel verbetert en opnieuw begint!)

4. Bumble zonder Facebook?

Wil je Facebook-account niet op Bumble aansluiten? Of heb je geen Facebook?

Dat is geen groot probleem. Je kunt Bumble niet zonder Facebook gebruiken, maar je kunt wel eenvoudig een nieuw Facebook-profiel aanmaken (met zeer minimale informatie). Je hoeft alleen je echte voornaam en geboortejaar te vermelden. Deze informatie wordt door Bumble geïmporteerd vanuit uw Facebook-profiel.

Als je de Facebook-account hebt ingesteld, log dan gewoon in op Bumble. De rest van je profiel (foto’s, beroep enz.) kan je in de profielinstellingen van Bumble instellen.

5. Profielafbeeldingen

Bumble is, net als Tinder, ook erg gefocust op foto’s. Wanneer je een nieuwe gebruiker op je scherm ziet, zie je alleen de afbeelding, voornaam, leeftijd en beroep.

Je moet dus moeite doen met de hoofdfoto. Voor mannen: je moet een “swiper stopper” foto plaatsen, die de aandacht van de vrouwen trekt. En voeg zoals gebruikelijk een aantal extra foto’s toe. Minstens 3 foto’s, wil je je kans op een goeie swipe naar rechts verhogen!

Als algemene regel, moet de eerste foto duidelijk je gezicht tonen, of minstens vanaf de torso. De rest van de foto’s kunnen bijvoorbeeld volledige lichaamsfoto’s zijn of een foto van tijdens het sporten of een andere activiteit.

6. Profieltekst in Bumble?

Wanneer je omlaag veegt op een profiel en door de foto’s bladert, zie je bij de laatste veegbeweging de tekst van het gebruikersprofiel. Of je kunt de profieltekst direct zien door omhoog te vegen in het tekstvak onder de profielfoto.

Wat schrijf je dus in de profieltekst op je eigen profiel?

Er is geen standaard voor schrijven. Sommigen schrijven in beknopte stijl waarin ze geïnteresseerd zijn. Anderen schrijven filosofische citaten en sommigen vertellen grappen. Het hangt er echt van af of je op zoek bent naar een flirt of iets serieuzer.

Het belangrijkste is echter dat het “licht” genoeg is en niet te veel in details gaat. Op normale datingsites kun je misschien wat meer in detail gaan, maar op Bumble is een goede profieltekst beknopt.

7. Gratis vs. betaalde versie (Bumble Boost)

We kunnen zeggen dat de gratis versie van Bumble voor de meeste mensen meer dan genoeg is. Je kunt zo veel vegen als je wilt en zodra er een match is, zijn er geen beperkingen voor het verzenden van berichten.

Maar:

Als je upgradet naar de betaalde Bumble Boost versie, krijg je de volgende voordelen:

 • Je ziet op voorhand wie in je geïnteresseerd is
 • Je kunt een contact (indien je per ongeluk naar links hebt geveegd) herstellen.
 • Onbeperkt aantal verlengingen per dag (als die 24-uurstimer op is en je meer tijd nodig hebt)

Dan zijn er de Bumble Coins. Deze worden gebruikt voor het geven van Super Swipes aan die speciale persoon. Ze zullen dus al op voorhand zien, voordat je beslist hebt, dat je een Super Swipe gegeven hebt. Dit kan ervoor zorgen dat je een rechter veegbeweging krijgt van je favoriet.

Conclusie

Hoewel Bumble heel erg op Tinder lijkt, waar foto’s uiterst belangrijk zijn, heeft het toch een iets verfijnder gevoel dan Tinder. Of wat is jouw mening hierover?

In de wereld van online dating zijn vrouwen de baas (in het algemeen vertegenwoordigen mannen 60-65% van de gebruikers op verschillende datingplatforms) en dit is vooral zo voor Bumble waar vrouwen de eerste boodschap sturen. Dus jongens, dit keer kun je gewoon chillen en wachten op de boodschap!

Als je een mobiele app wilt die niet zo op foto’s is gericht, probeer dan eens goed oude Relatieplanet.nl uit. De site werkt vlotjes op je mobiele scherm en je hebt gigantische hoeveelheden singles om door te bladeren.

Wat zijn nu jullie ervaringen met Bumble? Goed? Slecht? Beter/slechter dan Tinder? Laat het ons hieronder weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here