Dating in Haarlem: 7 tips en plaatsen voor singles in Haarlem

Daten in HaarlemHaarlem is nu ook niet de grootste stad van Nederland, dus vraag je je wellicht af of er überhaupt wel iets te beleven valt, nietwaar? Al zeker wat daten in Haarlem betreft!

We gaan de hoop niet opgeven, ook Haarlem heeft met zijn 156.000 mensen nog steeds genoeg aanbod voor alle singles in Haarlem hier. Je kan altijd ruimer zoeken in Noord-Holland, gezien Haarlem de hoofdstad is. Al iets hoopvoller intussen?

Datemeester is opnieuw op onderzoek gegaan en 7 vaststellingen voor je gemaakt, wat er precies te doen valt voor de vrijgezellen in Haarlem. Neem even tijd, en wie weet kan je vandaag nog op pad om iemand te leren kennen!

1. Online dating in Haarlem? (Vergeet Tinder)

Singles in HaarlemEerst en vooral:

Ook gefrustreerd met Tinder?

Er bestaan veel betere manieren om online te daten in Haarlem:

HappyPancake.nl – deze is volledig gratis en daarom ook bijzonder populair in Nederland. Probeer deze alvast zeker.

Of ben je ouder dan 30 en wil je daten met hoogopgeleide singles in Haarlem?

Dan is EliteDating.nl de beste keuze voor je. Het is gratis maar als je een volledig lidmaatschap wilt, zal je je bankkaart mogen bovenhalen. Maar nog steeds goedkoper dan naar discotheken te gaan!

 

2. Club Stalker – de enige echte dansplek in Haarlem

Zin om los te gaan? Kijken naar de lekkere dansmoves van mooie jongens of meisjes?

Deze discotheek aan de Kromme Elleboogstraat 20, was vroeger een pakhuis, maar is op heden een overweldigende plek waar wekelijks de beste feestjes te vinden zijn. Laat je beest los in deze danstent op house, techno, hiphop en voor je ’t goed beseft ben je aan het daten in Haarlem!

De naam ‘Stalker’ is misschien een beetje extreem voor deze tijden, maar het feit dat deze club zo heet toont alvast dat er voldoende te spelen valt!

Lees ook: 5 apps & sites die beter zijn dan Tinder!

3. Bars voor een volwassener publiek in Haarlem

Heb je het ook gehad met die twintigers die continu met hun smartphone bezig zijn? Leg je moeilijk contact met de andere generaties? Dan vind je misschien wel wat je zoekt in een kleinere kroeg, waar je gezellig enkele biertjes kunt drinken met iets rijpere vrijgezellen in Haarlem.

Zo heeft Datemeester de geschikte plek gevonden voor je. Als je in Haarlem op zoek bent naar iets oudere, meer ervaren mensen, zijn er wel enkele opties. Een goeie bar voor 30+ singles in Haarlem is bijvoorbeeld Uiltje Bar. Dat is een gezellig cafeetje waar je craftbeer kan drinken en een gezellig praatje slaan met iemand. Bedank ons maar later.

Adres: Zijlstraat 18, Haarlem

Lees ook: 15 beste dating apps in Nederland

4. Live-muziek verbindt mensen met elkaar

Voor wie op zoek is naar een leuke zaal met live-muziek, dan raadt Datemeester Het Patronaat aan. Schud je benen los en headbang tijdens de talloze optredens die deze zaal organiseert. Muziek is er om van te genieten, en wat is er leuker dan dat te doen samen met andere singles in Haarlem? Muziek verbindt, dat zorgt er dus voor dat jij je verbonden voelt met die andere muziekliefhebber!

Het adres? Vlak bij het Noordstation, in de Zijlsingel 2.

 

5. Yoga, fitness of tennis – leer singles in Haarlem kennen op een actieve manier

Kom uit je huis! Blijf niet binnen zitten voor de televisie! Wees gezond, en sport! Het zal niet alleen je humeur, en gemoedstoestand ten goede komen, de kans dat je ook iemand leert kennen is bijzonder groot. Vrijgezellen leren kennen in Haarlem gebeurt niet alleen in de bars en nachtclubs, nee, ook in sportclubs vind je leuke singles in Haarlem.

Niet alleen Datemeester weet dit, ook de wetenschap heeft hier een gefundeerde reden voor!

Het zogenaamde ‘Mere Exposure Effect’ is het fenomeen die gebeurt wanneer mensen regelmatig hetzelfde gezicht zien. Automatisch gaan ze die persoon in hun onderbewustzijn graag gaan hebben met verloop van tijd. Goed voor jou, dus!

Ga dus op zoek naar een leuke bezigheid, en vind de persoon van je dromen tijdens je yogaklas, fitness (misschien is het wel de instructeur) of tijdens je tennislessen. Voor elk wat wilt!

 

6. Allerlei cursussen in Haarlem: fotografie, mindfulness, cupcakes – De basis van een relatie

Hoe ouder je wordt hoe groter de kans is dat de verveling toeslaat. En als je een van de vele singles in Haarlem bent, weet je zeker en vast wat ik bedoel. Daarom is het belangrijk om afwisseling te zoeken door een nieuwe hobby te vinden. Weet je niet hoe? Wel dan…

Cursussen zijn ideaal, want je zit uiteindelijk samen met mensen die dezelfde interesses hebben. Dat vormt een gespreksonderwerp, toch? Wel, schrijf je bijvoorbeeld in voor een fotografiecursus en spreek met anderen over de mooie beelden die genomen hebt tijdens je vele reizen. Filosofeer met iemand over bepaalde onderwerpen tijdens een cursus mindfulness, misschien over relaties? Of bak gewoon cupcakes met een gezellige bende, dat kan natuurlijk ook.

Natuurlijk betaal je geen lidgeld om enkel maar te gaan flirten. Wees oprecht geïnteresseerd in de cursus, maar tegelijk kan je een oogje in het zeil houden om interessante mensen te leren kennen. Gemeenschappelijke interesses zijn namelijk de basis van elke relatie.

 

7. Meet-ups in Haarlem: leer singles kennen!

Heb je dat soms ook, dat je je huidige vriendenkring wat beu bent? Altijd diezelfde gezichten te moeten zien, elke week opnieuw, en altijd maar dezelfde verhalen aanhoren? Wij alvast wel! Daar heeft Datemeester het perfecte antwoord op gevonden. Benieuwd? Lees dan even verder.

Er bestaat zoiets als Meetup.com, dat is een website en heeft ook een eigen app, waar je op basis van interesses, bijeenkomsten kunt bijwonen. Het is geen pure datingsite, maar veel mensen vinden er wel hun nieuwe partner. Kies uit interesses zoals sport, reizen, koken, uitgaan, strand, dansen, enz. en spreek af met een groep leuke nieuwe mensen!
Je sociale netwerk uitbreiden is niet alleen handig om nieuwe vrienden te leren kennen, maar je versiert misschien wel een date langs deze weg? En die mensen brengen dan hun vrienden mee, enzovoort. Genoeg keuze!

 

Conclusie

Dat was het dan, voor nu. Genoeg leerstof om te beginnen daten in Haarlem, nietwaar? We leven in luie tijden, zijn verknocht aan onze smartphones en circuleren altijd rond dezelfde mensen.

Doorbreek deze barrière, en verleg je grenzen door nieuwe activiteiten te doen, nieuwe mensen te leren kennen, en wie weet, een date te versieren! Laat gerust je mening achter in de comments om je ervaringen met ons te delen!

Nog meer ideeën nodig?

Check dan ons artikel voor 10 plaatsen om singles te ontmoeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here