Dating in Utrecht: 7 top tips om singles in Utrecht te ontmoeten

dating in utrechtUtrecht staat bekend om zijn gezelligheid en het is een populaire plek voor buitenlandse toeristen!

Maar als je maar op je eentje van Utrecht kunt genieten, is er maar weinig plezier aan. Waar zijn die singles in Utrecht?

Het zou wel erg jammer zijn mocht je niemand vinden in Utrecht, we zijn ervan overtuigd dat er voor iedereen wel vrijgezellen in Utrecht te vinden zijn.

Benieuwd hoe dating in Utrecht succesvol kan verlopen? Bekijk dan even Datemeester’s selectie met 7 uitstekende tips!

1. Online daten in Utrecht? (Vergeet die app die begint met een ‘T’)

Eerst en vooral:

Vergeet Tinder als je echt wilt daten in Utrecht.

Probeer daarentegen misschien een van deze 2:

Parship.nl – als je leuke singles in Utrecht wilt ontmoeten die ook een relatie willen, probeer dan Parship. Vooral geschikt als je minstens 25 jaar bent – het is niet geschikt voor jonge twintigers. Probeer gratis.

Of ben je ouder dan 30 en wil je slimme en hoog opgeleide singles ontmoeten?

In dat geval is EliteDating.nl jouw keuze. Probeer het gratis (en als je een volledig lidmaatschap wilt, zal je wat moeten betalen).

… of ga gewoon kijken naar onze Top 10 lijst met datingsites in Nederland.

 

2. Club ‘De Derrik’ – de beste dansplek in Utrecht

Utrecht is een gezellige, bruisende stad en heeft in het nachtleven heel wat te bieden. De populairste plek is ongetwijfeld De Derrik. Een erg simpel ogende bar, maar op en top Nederlands en gelegen in de Voorstraat 102! Het biedt een gezellige avond uit om je beste dance-skills te tonen. Vooral muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 worden er gespeeld. Perfect om aan oldschool dating in Utrecht te doen, en dat knappe meisje of hete stud te versieren.

 

3. Bars waar ouderen kunnen daten in Utrecht

Van zodra je geen twintiger meer bent, is het tijd om je doelen te verleggen naar een wat ouder publiek als je gaat daten. Op vele vlakken is het leuker om 30+ of 40+ vrijgezellen te ontmoeten in Utrecht. Je hebt tonnen meer ervaring dan jongeren, bredere interesses, en je stamt nog uit het tijdperk waar technologie niet overheerste. Maar wat is nu een ideale plek voor me, vraag je je wellicht af.

Wel, een leuke bar voor volwassen singles in Utrecht is bijvoorbeeld Kafé België. De naam zegt het zelf al, een Belgische bar waar je kunt kiezen uit een brede waaier aan Belgische bieren. Daarnaast serveren ze ook lekker eten, en als je graag Guinness drinkt, dat hebben ze aan de tap.

Adres: Oudegracht 196, Utrecht

 

4. Live-muziek om gelijkgezinden te ontmoeten

Is een optredentje bijwonen van lokale artiesten niet fijn? Je hoeft niet te babbelen, want socializen voor introverte mensen best lastig kan zijn – je kan gewoon gezellig naar de muziek luisteren en tegelijk rondkijken naar potentiële leuke mensen. Misschien maak je wel oogcontact tijdens een goeie ballad?

Daar hebben we een aanbeveling voor: eetcafé Stathe. Achterin de zaak is er een zaaltje waar wekelijks optredens zijn. Ook veelbelovende internationale en Nederlandse bands bezorgen je een leuke avond. Als dit geen ideale manier is om leuke vrijgezellen te ontmoeten weet ik het ook niet meer! Singles in Utrecht, verenig u met muziek.

 

5. Judo, yoga of zwemmen – leer singles in Utrecht kennen op een sportieve manier

Uitgaan, pinten achterover gieten en flirten aan de toog is 1 manier om vrijgezellen te leren kennen, maar er zijn ook gezondere manieren om dat te doen. Je van je sportiefste kant laten tonen kan een goeie manier zijn om indruk na te laten bij iemand.

Door ook fysiek contact te hebben met je judopartner, of je geestelijk op dezelfde hoogte te bevinden als dat mooie meisje naast je tijdens de yogaklas. Het zijn sociale manieren om interessante mensen te ontmoeten en de stress achterwege te laten.

Hoe vaker mensen je ergens zien, hoe liever ze je gaan hebben, en dat gebeurt zelfs in ons onderbewustzijn. In de psychologie heet dit het ‘mere-exposure effect’. Zoek dus even een sport of activiteit uit die bij je past, registreer je voor enkele lessen, en volg deze perfecte tactiek van Datemeester!

 

6. Talencursussen of potten bakken: de ideale manier om mensen met gelijke interesses te vinden in Utrecht

Weet je vaak ook niet wat gedaan in je vrije tijd? Ben je ‘Netflix en chill’ soms ook zo beu als koude pap? Kom dan uit je huis en schrijf je in een of andere cursus. Leer een vreemde taal, blaas glazen, bak potten, er zijn duizenden hobby’s!

Gelijke interesses creëren een band bij mensen en zijn de grondslag van een relatie. In vele cursussen wordt je zelfs onderverdeeld per leeftijdscategorie. Zo kom je sowieso in een groep terecht met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd. Veel alleenstaande vrouwen in Utrecht volgen cursussen.

Singles Utrecht

Blijf natuurlijk ook interesse tonen tijdens de cursus, zodat het niet overduidelijk is dat je er enkel bent om te flirten. Het flirten komt later. Bouw eerst een reputatie op als die leuke man of vrouw en geleidelijk aan ontstaat er een band met mensen die je leuk vindt.

 

7. Sociale bijeenkomsten en netwerk-events in Utrecht (al dan niet voor singles)

Heb jij ook zogezegd honderden ‘vrienden’ op Facebook? Als we eerlijk zijn, weten we allemaal dat dat in het echt niet zo is… Waarom niet eens echt werk maken van nieuwe mensen te leren kennen, mensen die je later echt vrienden kunt noemen, toch?

Als je al een tijdje alleen bent kan de eenzaamheid aan je knagen. Gelukkig hebben we in onze moderne tijden veel toegang tot apps en websites waar gelijkgezinde mensen – en vrijgezellen – elkaar kunnen leren kennen via gemeenschappelijke interesses.

Zo’n manier is bijvoorbeeld via MeetUp.com. Het is niet enkel een goeie manier om nieuwe vrienden te maken, maar ook om te daten in Utrecht. Hoe dan ook, je sociale netwerk uitbreiden is goed om je niet langer alleen te voelen. Of er nu een relatie van komt of niet!

 

Conclusie

Dit waren ze dan, de 7 beste tips van Datemeester. Hopelijk heb je er wat aan gehad, nu kun je eraan beginnen. Laat het ons aub weten of je goeie ervaringen hebt gehad met het daten in Utrecht.

Indien je nog meer ideeën nodig hebt, lees dan zeker ons artikel over de 10 beste plaatsen om singles te ontmoeten.

Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here