Daten in Amsterdam: 9 tips voor singles in Amsterdam!

Dating AmsterdamBen jij een single in Amsterdam en worstel je om je liefdesleven terug op te peppen?

Maak je geen zorgen, Datemeester heeft enkele geweldige tips voor jou in dit artikel.

Daten in Amsterdam zou gemakkelijk moeten zijn, want hoofdsteden hebben altijd het grootste percentage alleenstaanden

…maar toch, met apps zoals Tinder, en andere sociale netwerken, worstelen vele mensen nog steeds om die ware soulmate (of zelfs een half-degelijke jongen of meisje om te daten) te vinden!

Hoe ontmoet je nu interessante mensen? Waar zijn die singles en vrijgezellen in Amsterdam?

Hier zijn 9 tips om nu een date te versieren in Amsterdam:

1. Online dating in Amsterdam? (Vergeet Tinder)

Heb je Tinder al eens geprobeerd? Er niet tevreden over? Daar verschieten we niet van. Veel mensen spelen gewoon een spelletje op Tinder zonder echt over te gaan tot een afspraakje.

Probeer daarentegen deze twee eens:

Parship.nl – probeer dit als je ouder bent dan 25 en je doel op lange termijn een ernstige relatie is. Ze beschikken over een interessante persoonlijkheidstest die je kan invullen wanneer je je geregistreerd hebt. Het minste wat je dus kunt doen is het eens gratis proberen.

Op zoek naar hoogopgeleide en succesvolle 30+ singles in Amsterdam?

EliteDating.nl is ideaal voor jou in dit geval. Zeker als je op zoek bent naar een langdurige relatie.

..of bekijk onze lijst voor de beste datingsites.

2. Escape – een geweldige club/bar om alleenstaanden te ontmoeten in Amsterdam

Als je wilt gaan clubben en een kans wil maken om nieuwe mensen te ontmoeten, kun je beter niet naar de meest ondergrondse technoclubs gaan. Probeer bijvoorbeeld Escape, dat ligt pal in het centrum van de stad. Het is een van de populairste clubs van Amsterdam. Er zijn 4 verschillende delen, dus is er voor iedereen wel wat wils. Vooral in de zomer is het een levendig gebied aan het Rembrandtplein en is het makkelijk om een gesprek te voeren met andere mensen.

Adres: Rembrandtplein 11,1017 CT Amsterdam

3. Jazz Café Alto – een gezellige bar voor een meer rijpe smaak

Als je geen twintiger meer bent en op zoek bent naar een meer volwassen sfeer voor uw avondje uit in de stad, ga dan eens naar Jazz Cafe Alto. Het is een leuke bar waar het feestje duurt tot 4 uur ‘s ochtends tijdens het weekend. Dus als je 30+ singles in Amsterdam wilt vinden, probeer dan deze bar!

Adres: Korte Leidsedwarsstraat 115,1017 PX Amsterdam

4. Livemuziek ideaal om een gesprek te beginnen

Als je geen groot liefhebber van het nachtleven bent, maar wel van optredens geniet, is dit een goede manier om nieuwe mensen in Amsterdam te ontmoeten. Als je echt gek bent op een artiest, dan zal het ook met de andere mensen daar gemakkelijker klikken, want je geniet allebei van minstens één vergelijkbaar ding.

Bekijk dus het tourschema van je favoriete artiesten en ga ze bekijken.
Er is zelfs één dating-app genaamd Tastebuds, die mensen met dezelfde muzieksmaak verbindt. 
Dus muziek kan mensen echt met elkaar verbinden!

En trouwens, als je een jonge kerel bent en oudere vrouwen wil daten, dan zijn concerten de plaats bij uitstek. Veel 30 en 40+ vrouwen hangen niet rond in bars en clubs, maar houden van live-muziek!

Een interessante locatie voor concertjes in Amsterdam is natuurlijk Paradiso!

5. Taalcursussen prima plek om vrijgezellen te ontmoeten in Amsterdam?

Studies hebben aangetoond (en het gezond verstand ondersteunt dit eveneens) dat mensen die gelijkaardig zijn, langdurige en gelukkigere relaties vormen. Omring jezelf dus met mensen die geïnteresseerd zijn in soortgelijke dingen als jij.

Nieuwe dingen leren is altijd een goede zaak, en als de kans er is om interessante nieuwe mensen tegelijkertijd te ontmoeten, nog beter!

singles in amsterdam

Bekijk wat de lokale open universiteiten bijvoorbeeld te bieden hebben. Taalcursussen hebben doorgaans een zeer gezellige sfeer waar het gemakkelijk is om vooral vrouwen te ontmoeten. Of het kan een Thaise kookles zijn, danslessen of misschien een kunstklas?
Het beginnen van een nieuwe hobby is een geweldige manier om actie in je datingsleven te krijgen in Amsterdam.

6. Wil je singles in Amsterdam ontmoeten via sportschool of andere sportieve hobby? Deze tip wordt zelfs ondersteund door de wetenschap!

Veel mensen (vooral singles) gaan regelmatig naar een sportschool, yoga of andere fitnessactiviteiten.

Het zijn geweldige manieren om in de eerste plaats gezond te blijven en in de tweede plaats om je gezicht te tonen en nieuwe mensen te zien. Uiteindelijk zou je misschien wat vertrouwde gezichten kunnen beginnen te zien, misschien begin je eens hallo te zeggen, dan volgt een klein gesprekje en de rest ken je wel.

En wist je dat het regelmatig zien van dezelfde gezichten je een leuker persoon maakt en je ook meer vertrouwen hebt in elkaar? In de psychologie wordt dit het Mere-exposure effect genoemd.

Dus, als je eenmaal vertrouwd raakt met de gezichten van je gewone hobby, zal het makkelijker zijn om met hen te gaan praten en misschien zelfs een afspraakje te regelen.

7. Ga naar events voor singles & alleenstaanden

Als je de liefde van je leven wilt ontmoeten, is het zeker de moeite waard om je sociale kring uit te breiden.

Een goede manier om actief te worden is om Meetup.com of andere online communities te leren kennen. Meetup heeft veel actieve ontmoetingsgroepen volgens verschillende interesses. Het is eigenlijk niet bedoeld om te daten in Amsterdam, maar gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te krijgen.

Of je kunt naar meer directe eenmalige evenementen gaan – speeddating of wat dan ook de nieuwe single trend is in Amsterdam.

Het belangrijkste is dat je actief wordt en naar nieuwe netwerkevenementen gaat!

8. Speed daten in Amsterdam?

Amsterdam is een van de grootste speeddating steden in Europa. Moet je dus zeker eens proberen als je liever mensen ontmoet face-to-face, en niet alleen online.

En je hoeft je ook niet af te vragen of de mensen single zijn of niet. Iedereen heeft min of meer hetzelfde doel: nieuwe vrouwen of mannen ontmoeten in een romantisch sfeertje.

Je kunt speeddating evenementen vinden in Amsterdam, bijvoorbeeld op flitsdate.nl. Ze hebben evenementen verdeeld in verschillende leeftijdscategorieen zoals 20-30 of 30-45. Ook voor expats (en Nederlanders) en hoogopgeleide singles.

Voordeel is dat je meerdere mensen kunt leren kennen op 1 avond. Efficiënt!

9. Op straat of in de supermarkt? Begin met smalltalk, overal:

Hoewel het 2019 is en we in een zombiewereld leven gedomineerd door smartphones, toch is het nog steeds mogelijk om overal in het echte leven gesprekken te beginnen.

Meestal is het een minder enge manier om een gesprek te beginnen of iets neutraals te vragen (wat niet wijst op je seksuele interesse in de andere persoon).

Zelfs een vrouw zou bijvoorbeeld een man op straat kunnen vragen naar een bepaalde plaats (doe gewoon alsof de batterij van je smartphone leeg is en je Google Maps niet kunt raadplegen). Of als je in de supermarkt naast een hete kerel of meisje kijkt, vraag of zeg iets over de producten.

In het begin is het misschien lastig, maar als je eenmaal gewend bent aan kleine praatjes, zal je niet bang zijn om je mond te openen, waar je ook bent.

Daten in Amsterdam – Conclusie

De lijst kon verder en verder gaan met plaatsen waar je singles kunt ontmoeten in Amsterdam.

… maar onze belangrijkste boodschap is dat je open moet staan voor kleine gesprekjes (small talk zoals dat dan heet), waar je ook bent. Vaak is geluk een heel grote factor als twee mensen elkaar ontmoeten en uiteindelijk verliefd worden. Dus, haal af en toe uw ogen en oren van uw smartphone af en de liefde zou kunnen toeslaan in de meest alledaagse situatie.

Als je wil online daten in Amsterdam, en je ouder bent dan 25, probeer dan Parship.nl gratis.

Wat zijn jouw aanbevelingen of ervaringen? Waar heb je leuke singles ontmoet in Amsterdam? Laat hieronder een opmerking achter!

2 REACTIES

  1. Het is gebleken dat er in Amsterdam zo goed als geen single vrouwen wonen. Als je op welke singles site ook vrouwen zoekt, blijken ze in alle uithoeken van het land te wonen maar niet in de buurt van amsterdam. Selecteer je de zoekafstand tot 15 km van Amsterdam, dan verdwijnen vrijwel alle vrouwen van de site, kortom, in Amsterdam wonen hooguit twee single vrouwen. Stuur me aub een reactie, niemand reageert ooit op mijn berichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here