Dating voor hoger opgeleiden: 5 dingen om te weten

dating voor hoger opgeleidenAls je geïnteresseerd bent in dating voor hoger opgeleiden, dan heeft Datemeester deze snelle gids voor je klaar.

Het is niet makkelijk om single te zijn dezer dagen. Zelfs al hebben we alle mogelijke dating apps en sociale media platformen, toch hebben we meer singles in Nederland (en bij uitbreiding overal in het Westen) dan ooit tevoren.

En als je bepaalde standaard hebt voor je toekomstige partner, zoals hetzelfde opleidingsniveau, zijn de uitdagingen nog groter.

Maar maak je niet al te veel zorgen, lees onderstaande 5 dingen en je bent al een stapje dichter bij het versieren van een nieuwe hoogopgeleide man of vrouw:

1. Intelligente vrouwen en niet al te slimme mannen = altijd single?

Geen al te goed nieuws voor alle intelligente en hoogopgeleide vrouwen. Wanneer we naar de statistieken en studies kijken over mannen en vrouwen die in een relatie zitten en kinderen hebben, zijn er twee belangrijke zaken:

  • Zeer intelligente en opgeleide vrouwen hebben moeite bij het daten en het vinden van een partner.
  • Niet al te intelligente en laagopgeleide mannen vinden moeilijk een partner.

De reden hiervoor is dat mannen vaker een partner vinden die ‘zwakker’ is dan hen. Maar vrouwen hebben eerder de neiging om een partner te vinden die competenter is dan hen. Een kerel op de Duitse televisie legde dit op deze manier uit:

Zoals je dus kunt zien, zijn er deze twee groepen van mannen en vrouwen die zich in een moeilijke situatie bevinden op de vrijgezellenmarkt.

2. … dus waarom zijn mannen “bang” van hoogopgeleide vrouwen?

Aangezien we het hebben over dating voor hoger opgeleiden, laten we het even hebben over het probleem met hoogopgeleide vrouwen. En laten we wat primitief beginnen, natuurlijk is het niet allemaal zwart/wit maar denk toch even na over dit:

Zelfs al heeft de media het uitgebreid over feminisme dezer dagen, feit is dat mannen en vrouwen verschillende diersoorten zijn. En dieren functioneren naargelang hun instincten en biologische noden. We gedragen ons dusdanig zodat we in leven blijven en onze genen reproduceren.

Als een man een erg vrouwelijke uitziende vrouw ontmoet, die stabiel is en waarvan hij merkt dat ze een goede moeder zou zijn om thuis voor de kinderen te zorgen, voelt dat natuurlijk aan voor hem, en wordt hij misschien verliefd op haar.

Wanneer een man echter een hoogopgeleide vrouw kruist op zijn pad, is hij in de war. “Is het niet mijn taak om sterk te zijn en voor voedsel te zorgen, en risico’s te nemen in het leven?”

Ja, we leven wel niet meer in grotten, maar je kan het biologische gegeven in mannen vrouwen niet ontkennen en hoe dit gegeven ons gedrag onderbewust bepaalt.

Hier is een tip voor intelligente en carrièregebonden vrouwen:

Nee, je hoeft nu niet plots op een zeer vrouwelijke toontje gaan praten en te doen alsof je niet zo slim bent. Als je bezorgd bent dat je mannen gaat afschrikken met je intelligentie, denk dan gewoon na over de manier waarop je jezelf voorstelt op je eerste date: praat je gewoon over hoe druk je het hebt en hoezeer je bezig bent met je carrière? Of focus je je op gemakkelijkere onderwerpen?

Analyseer je eigen gedrag eerst eens wanneer je geen tweede date overhoudt door je koude en harde voorkomen.

Het is een simpel feit dat in heteroseksuele relaties, mannen de neiging hebben om te vallen op erg aantrekkelijke en vrouwelijke vrouwen, terwijl vrouwen vallen op typisch mannelijke kenmerken. Opmerking voor wie niet akkoord gaat: natuurlijk is dit niet voor iedereen zo, maar stel dat je 1000 mannen 1000 vrouwen deze vraag stelt, krijg je wel dit antwoord).

3. Dus, moet je nu andere hoger opgeleide vrouwen of mannen daten? Of doet een diploma er niet toe?

Wel, het is ietwat logisch dat je samen bent met iemand die dezelfde waarden en interesses heeft, en met wie je interessante gesprekken kunt voeren.

Studies hebben bovendien bewezen dat mensen met een gelijkaardig opleidingsniveau, langere en gelukkigere relaties hebben. Het is dus de moeite waard om je standaard hoog te houden.

Maar er zijn ook nieuwsgierige en openminded mensen (= intelligent) die niet noodzakelijk denken aan hetzelfde opleidingsniveau zoals vele andere mensen wel doen. In de plaats van enkel te kijken naar diploma’s en cv’s is het belangrijkste in een relatie dat je dezelfde waarden hebt, en die simpele ‘klik’ hebt op intellectueel niveau.

4. Beste datingsites voor hoger opgeleiden?

Als je door Tinder veegt van links naar rechts, besef je misschien wel dat dit helemaal niks voor jou is, nietwaar? Je kent die typische ‘duckface’ foto’s wel, of die nietszeggende selfies…

Je wil iemand ontmoeten met inhoud (en als die persoon er nog eens goed uitziet ook is dat mooi meegenomen natuurlijk).

datingsites hoger opgeleidenIn plaats van te focussen op datingapps, raadt Datemeester eerder deze serieuze datingsites aan zoals:

  • Elitedating.nl – voornamelijk in trek bij hoogopgeleide singles vanaf 30 tot 50+ singles.
  • Relatieplanet.nl – focust zich zoals de naam zegt, op mensen die een relatie zoeken. Het is een van de grootste sites in Nederland dus is het ook een goeie datingsite voor hoger opgeleiden.

Op deze sites doen mensen echt moeite om hun profiel in te vullen zodat het een goed beeld geeft aan anderen.

5. Andere manieren om opgeleide singles te ontmoeten?

Er zijn natuurlijk duizenden plaatsen om leuke singles te ontmoeten. Maar als je andere hoogopgeleide singles wilt vinden (niet online), vindt je hen op plaatsen waar ze zichzelf ontwikkelen (lichamelijk of mentaal):

Ga naar de iets betere fitnesscenters, bibliotheken of cafe’s waar je kunt werken vanaf je laptop, of cursussen bijvoorbeeld (misschien een talencursus of culinaire cursus).

Of je kunt Meetup.com proberen of verschillende Facebookgroepen om te netwerken. Er bevinden zich vaak singles op deze evenementen, zelfs al zijn het geen evenementen voor uitsluitend singles. Je sociaal netwerk uitbreiden is altijd een goed idee. Niet alleen omdat je misschien nieuwe vrienden leert kennen, maar ook omdat je mogelijks op een interessante vrouw of man botst!

Conclusie

Twee dingen om te onthouden:

Als je dus geïnteresseerd bent in dating voor hoger opgeleiden, is onze belangrijkste tip om je te registreren op de juiste datingsite en te beginnen met nieuwe hobby’s en netwerkevenementen. Omring jezelf met mensen met gelijkaardige interesses.

En als we meer in detail treden (zeker als je een hoogopgeleide vrouw bent), is het goed om het onderzoeken en statistieken in gedachten te houden, die het menselijke gedrag aantonen tussen mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een partner.

Veel succes alvast!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here