E-matching.nl ervaringen & review – 7 dingen die u moet weten!

ematching ervaringenIn dit artikel kunt u de eMatching review en ervaringen van Datemeester lezen.

Als u op zoek bent naar een goede datingsite voor hoger opgeleiden singles, kan e-Matching uw keuze zijn.

Eigenlijk was deze site een zeer positieve verrassing voor het onderzoeksteam van Datemeester.

Hier zijn 7 dingen die u moet weten over e-Matching:

1. Is e-Matching betrouwbaar?

e-Matching werd al in 1998 opgericht. En vandaag, in 2019, gaat e-Matching nog steeds sterk vooruit na de opkomst van concurrenten als Tinder en EliteDating (een andere dienst voor hoogopgeleide alleenstaanden).

Het wordt gerund door een Nederlands bedrijf, Focus Internet BV.

Ze hebben zelfs foto’s van hun teamleden op de website staan, dus het is echt een ander soort datingbedrijf (normaal gesproken proberen datingsites alleen hun winst te maximaliseren en wil niemand hun gezicht laten zien). Alles lijkt dus transparant en professioneel bij e-Matching.

Daarnaast hebben ze ook een klantenservice, niet alleen per e-mail maar ook per telefoon.

e-Matching is dus zeker betrouwbaar, denken we.

2. Voor wie is e-Matching geschikt?

Zoals de slogan van de site zegt “dating hoger opgeleiden”, is het voor mensen die waarde hechten aan het opleidingsniveau van hun toekomstige partners.

Dat is helemaal geen slecht idee, omdat volgens onderzoek stelletjes met een vergelijkbaar opleidingsniveau, de neiging hebben om langere en gelukkiger relaties aan te gaan!

Hoe zit het met de leeftijd van de gebruikers?

Tot onze (positieve) verrassing beschikt deze site over gebruikers (zowel mannen als vrouwen) van alle leeftijden, zelfs jongere. Wel, laten we zeggen ongeveer 25 jaar als je die opleiding daadwerkelijk hebt afgerond.

Het is dus goed voor singles in eind hun jaren ’20 en begin jaren ’30 en voor oudere singles. e-Matching heeft ook heel wat 50+ singles!

In het algemeen lokt de site ongeveer 200.000 bezoekers per maand (volgens internet-tools die het websiteverkeer inschatten). Dat is zeker een goede hoeveelheid singles voor een datingsite die alleen bedoeld is voor geschoolde singles.

3. Hoe snel gaat aanmelden?

Het aanmeldingsproces gaat zeer snel en eenvoudig. Je vult gewoon wat basisgegevens in en je bent binnen. Er zijn geen lange persoonlijkheidstesten vereist. Het duurt slechts twee minuutjes en je kunt beginnen met bladeren door andere profielen.

Het is echter een goed idee om meteen je eigen profiel in te vullen. Als je tips nodig hebt, raadpleeg dan onze 10 tips voor een goed datingprofiel.

Meestal krijgen nieuwe leden meer aandacht, dus het is een goede kans om een indruk te maken op je droomman of – vrouw.

4. Hoe werkt eMatching? Belangrijkste kenmerken van de site:

Zoals gezegd is e-Matching een zeer eenvoudige datingsite met alle basisfuncties die je nodig hebt. Een beknopt overzichtje:

Zoeken:

U kunt zoeken naar gebruikers op basis van veel verschillende criteria. Van basisinformatie zoals leeftijd en opleiding tot hoogte en zelfs kleur van de ogen. Als u zoekt op basis van opleiding hebt u deze opties om uw zoekopdracht te filteren:

  • HBO en academisch
  • alleen HBO
  • alleen academisch

Foto’s swipen:

e-Matching heeft ook een eigen “Tinder simulator”. U kunt eenvoudigweg door foto’s bladeren en als u iemand ziet die interessant lijkt, kunt u hun volledige profiel openen en hen direct benaderen met een bericht (zonder eerst te hoeven matchen).

“Second Opinion” (Tweede mening):

Zo heet deze interessante functie. eMatching biedt een soort van “personal coach voor online dating”. Hiermee moet je wat extra betalen, maar je krijgt wel wat advies om je kansen op succes te maximaliseren.

Dus de “expert” kijkt naar je eMatching-profiel en foto’s en stelt verbeteringen voor.

Misschien kan dit moeilijk zijn voor mensen hun ego, om mee om te gaan, maar soms kan het geen kwaad om een second opinion te krijgen over hoe je jezelf presenteert. Misschien krijg je die beslissende tip die je in staat stelt om je droomman of -vrouw te vinden.

Speed dating:

e-Matching organiseert ook “offline” evenementen voor singles. U kunt naar speeddating evenementen gaan in veel grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen. Het is een goede aanvulling om online te daten als je meerdere “kandidaten” in één nacht wilt ontmoeten en met elkaar wilt praten!

Lees ook: 7 dating tips voor singles in Amsterdam!

5. e-Matching prijzen:

Op e-Matching kunt u zich gratis registreren en zoeken naar andere gebruikers. Je kunt zelfs gratis berichten beantwoorden (als iemand je er een stuurt ten minste).

Maar om het initiatief te nemen en berichten naar andere leden te sturen, moet je betalen voor een lidmaatschap.

Dit zijn de prijzen voor e-Matching (tijdens het schrijven van onze e-Matching review):

ematching ervaring kosten

Als je het meest populaire pakket kiest, kost het 49,95 € voor 3 maanden. Het is erg goedkoop om aan de slag te gaan met e-Matching in vergelijking met veel andere sites zoals Parship (waarvoor je 200+ euro moet betalen om zelfs maar te beginnen).

Op e-Matching kunt u al vanaf 19,95 € starten en dan annuleren als een maand genoeg lijkt voor u. Maar op datingsites is het meestal een goed idee om een paar maanden actief te zijn. Er komen steeds nieuwe mensen bij, zodat je nooit weet wanneer die droompartner van jou op de site komt en je elkaar ontmoet.

6. e-Matching.nl ervaringen van forums en review sites:

We hebben een aantal onbevooroordeelde forums en neutrale review sites bekeken om te zien of er waarschuwingen zijn over deze site.

Er was niets om je zorgen over te maken. De klachten die we vonden waren alleen iets in de stijl van:

“Site is discriminerend omdat ze alleen hoogopgeleide singles toelaten!

Euhm, okay… Het is alsof je naar een homobar gaat en je bent verrast dat de bar tjokvol zit met homo’s. Toch? Slaat nergens op.

“Je kunt niets doen zonder te moeten betalen!”

De meeste datingsites kosten geld als je berichten wilt versturen zonder beperkingen. Maar om e-Matching toch wat te verdedigen, hun prijzen zijn zeer redelijk in vergelijking met die van de concurrenten.

Dus ja, niets dramatisch om je zorgen over te maken. Wanneer je recensies van eMatching leest in Google en de Apple Appstore, krijgt het gemiddeld 3,6 op 5 sterren.

7. Goede alternatieven voor eMatching?

Als je een andere datingsite voor hoogopgeleide singles zoekt, dan zijn dit onze suggesties (de links brengen u naar onze review van elke site):

EliteDating – heel wat 30+ hoogopgeleide en carrièregerichte singles.

Relatieplanet – veel singles boven de 30 en vooral boven de 40.

HappyPancake – een volledig gratis site met ook de mogelijkheid om gebruikers te filteren op opleidingsniveau.

En als je andere geschoolde singles in de “offline” wereld wilt ontmoeten, haal dan inspiratie uit ons artikel: 10 tips om singles te ontmoeten!

Als je ouder bent dan 50 jaar, bekijk deze: 12 populaire activiteiten voor 50+ singles.

Conclusie

Wow, e-Matching lijkt een echt coole datingsite. Het wordt gerund door een bedrijf dat daadwerkelijk wil dat hun gebruikers een partner vinden en dus niet alleen hun winst maximaliseren.

Als je een hoger opleidingsniveau hebt en je verwacht hetzelfde van je dating partner, moet je het absoluut proberen.

>> Registreer je gratis bij e-Matching.nl!

Heeft u al ervaringen met e-Matching? Vond je het een goeie ervaring? Laat hieronder een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here