Binnenkort op eerste date? 9 tips voor een geslaagde 1e date!

eerste date tipsProficiat – u hebt een date gescoord? Nu denk je misschien, ‘hoe slaag ik in mijn eerste date?’.

Nou, een goede algemene tip is om gewoon jezelf te zijn en te relaxen. Maar waarschijnlijk wilt u meer concrete tips leren, want u heeft hier natuurlijk niet voor niets op geklikt.

Dus hier komt Datemeester’s ultieme gids en 9 tips voor een 1e date (of misschien zelfs een 2e of 3e date!):

1. Wat doe je op een eerste date?

Meestal is de beste keuze om gewoon een kopje koffie of een drankje te gaan drinken.

Als je elkaar online hebt ontmoet en deze persoon nog niet eens in het echt hebt gezien, is afspreken op een openbare plaats, zoals een café, de veiligste en beste manier. Als alles geweldig gaat, waarom dan niet een tweede drankje? Als het echter niet zo geweldig gaat, is het gemakkelijk om weg te gaan nadat je drankje op is.

Als je je niet op je gemak voelt als je in een café tegenover een vreemd persoon zit (voor velen lijkt het namelijk op een lastig sollicitatiegesprek), waarom dan niet samen een activiteit doen? Je kan namelijk alle twee in iets geïnteresseerd zijn… minigolf gaan spelen misschien, of een “toeristische wandeling” maken in je eigen stad.

Gaan eten op een eerste date kan een beetje vreemd verlopen met al het voedsel in je mond, terwijl je ook probeert om deze persoon te leren kennen. Dus… in het algemeen is een date waar je iets gaat drinken, meestal de beste keuze.

 

2. Eerste date outfit & hygiëne

Trek iets leuks aan dat bij u past en ook bij de gelegenheid past. Je weet wel, casual en leuk en tegelijk ook niet overdreven.

En zorg natuurlijk ook voor uw hygiëne:

Organiseer de date niet direct na een zweterige dag op het werk. Of overdrijf ook niet met je parfum. Zorg er ook voor dat uw adem niet ruikt. Als u een knoflookbroodje op het werk had tijdens de lunch, is het misschien een goed idee om iets te gebruiken dat uw adem opfrist voor uw date.

Vergeet niet dat de eerste indruk uiterst belangrijk is – je moet fris ruiken en er fris uitzien!

 

3. De ontmoeting & eerste indruk!

Als je een sterk begin voor je date wilt, kan het de moeite waard zijn om wat aandacht te spenderen aan je eerste indruk.

Ten eerste, wees op tijd. Of als je denkt dat je te laat zal zijn, stuur dan snel een bericht om de persoon op de hoogte te brengen.

En als het moment er eindelijk is wanneer je voor het eerst afspreekt, zijn die eerste seconden ook zeer belangrijk:

Houd een goede houding – vooral voor jullie, mannen. Als u op een parkbank wacht, zorg er dan voor dat u niet met een gebogen rug en nek in een hoek van 45 graden zit, starend naar het scherm van uw smartphone.

Groet de persoon op de manier die natuurlijk lijkt voor de situatie. Als je al een beetje flirterig geweest bent tijdens het chatten online, kan een kus op de wang, of op zijn minst een knuffel. Als het bijna een blind date is waar je de persoon niet echt kent, kan een hand schudden de beste manier zijn.

 

4. Gespreksonderwerpen eerste date

Veel mensen zoeken via Google wat goede gespreksonderwerpen zijn op een eerste date.

Als je een extrovert bent, zal je dit probleem waarschijnlijk niet hebben… maar als je (allebei) introvert bent en vreest dat er onhandige, stille momenten zullen vallen, onthoud dan dit:

Probeer open vragen te stellen die niet beantwoord kunnen worden met korte ja/nee antwoorden. Je luistert aandachtig en stelt onderweg nog meer vragen en opmerkingen. Zo is het meer een gesprek dan een interview met alleen maar vragen en antwoorden.

Dus, wat betreft gespreksonderwerpen – politiek, religie, relaties, het krijgen van kinderen (of niet) en alle “gevaarlijke” onderwerpen?

Nou… op een eerste date is het meestal een goed idee om de gespreksonderwerpen “licht” en vrij algemeen te houden. Of als je allebei een hekel hebt aan praten over koetjes en kalfjes, waarom dan geen diepere gesprekken aangaan?

De grootste fout is waarschijnlijk om te extreem te klinken. Daarmee bedoelen we, praten over je politieke of andere opvattingen op een manier dat jouw mening de enige juiste mening is. Probeer gewoon te voorkomen dat je begint te ratelen. Voer eerder gesprekken waarbij je je mening geeft, maar wel openstaat voor het horen van de mening van anderen.

En het is beter om niet over negatieve dingen te praten. Klaag niet over je ex-partners of over je baan, baas of wat dan ook. Praat niet slecht over andere mensen.

Op je eerste date wil je de sfeer positief houden. OK, we hebben allemaal onze negatieve gedachten, maar zagen en klagen over negatieve dingen is voor later in de relatie. 😉

 

5. Gedragstips voor eerste date?

Probeer te lange monologen te vermijden als u een extravert bent of als u van nature veel spreekt. Als u merkt dat u alleen maar over uzelf en over hoe goed je wel bent, draai het gesprek dan om naar de andere persoon en vraag hen ook iets.

En vaak onthult je gedrag ten opzichte van andere mensen – bijvoorbeeld de serveerster in de bar waar je eerste date plaatsvindt – veel over je karakter. Je wilt je respectvol gedragen met alle mensen op je eerste date.

Denk ook aan de juiste smartphone-etiquette. Bewaar uw telefoon in uw tas of zak. Geef je volledige aandacht aan de andere persoon voor die 45 minuten of uur dat je op date bent. Uw berichten, oproepen en Instagram kunnen gerust wachten.

 

6. Eerste date tips voor vrouwen

Welnu, hoe zorg je ervoor dat een man verliefd op je wordt?

Hoewel extreme feministen vandaag de dag zouden kunnen suggereren dat gender een “sociale constructie” is, is het goed om te weten dat mannen en vrouwen biologisch heel verschillend zijn.

Om dit te laten zien, laten we eens kijken naar de tijd dat we in grotten woonden:

“Maar Datemeester, we leven niet meer in grotten”.

Ja, maar luister even:

De vrouwen hingen meestal rond bij de grot, verzorgden de kinderen en deden het “huishouden”. Het was de taak van de mens om te gaan jagen en risico’s te nemen om het voedsel en andere middelen terug te brengen naar de grot. Het is eenvoudige biologie. Mannen hebben hogere niveaus van testosteron waardoor ze fysiek sterker zijn en ze ook meer risico’s nemen.

Laten we dit nu overbrengen naar dating in het moderne leven:

Als een vrouw overkomt als een sterke en onafhankelijke carrièrevrouw, kan de man worden geïntimideerd (bewust of onbewust). Zijn instinct in het brein denkt: “Is het niet mijn taak om de risico’s in het leven te nemen?”

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat intelligente en hoogopgeleide vrouwen meer moeite hebben om een partner te vinden dan minder gedreven vrouwen.

Lees meer: 5 dingen die je moet weten over daten voor hogeropgeleiden

Hier is een dating tip recht uit de grotten:

Zeg niet iets als “Ik heb een hekel aan koken & schoonmaken!” op een eerste date. Ja, we kunnen tegenwoordig eten kopen in restaurants, we kunnen elk om de beurt het huis schoonmaken, en zelfs een schoonmaakster inhuren.

Maar de hersenen van de man reageren op die uitspraak door te denken: “Deze vrouw kan niet voor de grot en mijn toekomstige kinderen zorgen – tijd om hier weg te wezen!”

En nog een praktische tip:

Volgens sommige studies, zal het dragen van iets rood op een eerste date de man waarschijnlijk meer aangetrokken tot je zijn.

Kortom: vrouwelijkheid trekt mannelijkheid aan. Stimuleer gewoon de primitieve sensoren van de man en hij zal helemaal wild van je zijn.

 

7. Eerste date tips voor mannen

Hoe maak je indruk op een vrouw op een eerste date?

Een wijs persoon zei ooit dat het vrouwen niet kan schelen wat je hebt of kunt – wat ertoe doet, is hoe je ze laat VOELEN. U hoeft haar niet te imponeren met uw financiële situatie, hoeveel mensen u op het werk leidt, of hoeveel kilo u kunt heffen in de gym.

Geef haar in plaats daarvan mooie en oprechte complimentjes. Als je haar aan het lachen kan brengen, geweldig! Stel goede vragen, daag haar een beetje uit (zeg niet de hele tijd ‘ja’) en blijf gewoon praten.

Herinnert u zich nog de tv-serie “Two and a Half Men “?

Charlie en zijn broer Alan hadden eens een behoorlijk legendarische discussie. Even de situatie schetsen als je de serie niet kent: Charlie is de rokkenjager terwijl Alan niet zo succesvol is in het liefdesleven:

Charlie: “Oké, praat op deze date niet over je domme hobby’s of je deprimerende problemen.”
Alan: “Maar waar moeten we het dan wel over hebben?”
Charlie: “Haar domme hobby’s! Haar deprimerende problemen!”

Dit is natuurlijk komedie, maar er zit een vleugje van waarheid in die strategie. Blijf praten, maak haar het middelpunt van de aandacht … blijf gewoon brandstof in het vuur gooien en aan het einde van de date, zal ze helemaal weg van je zijn.

 

8. Kus op een eerste date? …seks op een eerste date?

Dus, gaat, je eerste date geweldig en is er een serieuze vonk tussen jou twee…?

Je verlaat het café of de bar, loopt misschien samen in de richting van het station… je denkt na over hoe je de date mooi kunt beëindigen vooraleer je naar huis gaat. Als het tijd is om afscheid te nemen, doe het dan langzaam.

Plaats uzelf direct voor de persoon en kijk ze in de ogen… vertel dat u genoten heeft van de date. 
Als uw date ermee instemt, ook intens oogcontact houdt en haar voeten/lichaam niet in de andere richting draait, is het tijd om te gaan voor de kus.

Stop gewoon met praten, blijf oogcontact houden en kom dichterbij – de natuur zorgt voor de rest en leidt je naar de eerste kus!

Zo, nu ben je aan het kussen en heel intens met elkaar bezig. Zal dit leiden tot seks? Is het wel een goed idee om seks te hebben op de eerste date?

Meestal als u geïnteresseerd bent in een ernstige relatie, is het de moeite waard om te wachten met seks tot de tweede of derde date (of wanneer je je er klaar voor voelt!) Volgens deze studie in het Verenigd Koninkrijk, is slechts 28% van de mannen en slechts 7% van de vrouwen klaar om seks te hebben op de eerste date.

Dus als je wilt dat deze date leidt tot iets dieper dan een onenightstand, sla de seks dan over voor later.

 

9. Berichtjes sturen na de eerste date?

Als u niet geïnteresseerd bent in een tweede date, vergeet het maar. Als de andere persoon je sms’t, kun je hen zogenaamd “ghosten” hen nooit meer antwoorden, of, een meer beleefdere manier is om hem of haar gewoon te bedanken maar niet verder te willen. We raden het laatste aan – het is beter om er direct over te zijn en respect voor de andere persoon te hebben.

Maar als u geïnteresseerd bent in het versieren van een tweede date, hoe zit het dan met berichtjes sturen of bellen na de eerste date?

Als je een man bent, kunt u misschien controleren of het meisje goed thuiskwam en gewoon vertellen dat je een goede tijd gehad. Vermeld nog geen nieuwe date. Stuur gewoon een neutrale boodschap.

Of als je echt psychologische spelletjes wilt spelen, zwijg dan. Vrouwen hebben de neiging om mannen te willen die ze niet kunnen krijgen. Maar dat fenomeen zal in een artikel worden uitgelegd… laten we daar nog niet aan beginnen.

Een andere goede manier om het gesprek op gang te brengen is te vragen naar iets waar je het op dat moment over had.

“Hey, wat was die serie waar je het weer over had?”
-“Ja, Narcos… zo goed”
“Zin in Netflix en chill volgende week?”
-“Is goed!”

Conclusie

We leven in een tijd waarin het heel gemakkelijk is om iemand te vergeten en door te gaan naar je volgende “match” op Tinder of welke datingsite je ook gebruikt. Het is daarom een goed idee om jezelf goed voor te bereiden op de eerste date. Proficiat om zo ver te lezen!

En als de eerste date geen succes is, dan is het tijd om terug te keren naar het daten!

Datemeester heeft nog wat meer tips voor u – lees zeker deze volgende:

Oh en trouwens, heb je een aantal horrorverhalen uit uw afgelopen dates? Wat zijn de grootste fouten die mannen of vrouwen maken? Laat hieronder een opmerking achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here