Finse vrouwen daten? 5 dingen om te weten!

finse vrouwenBen je geïnteresseerd in Finse vrouwen daten?

Heb je ergens een Fin ontmoet of reis je naar Finland?

Wat je ook wilt, hier vind je onze 5 snelle feiten en tips over Finse dames:

1. Hoe ontmoet je Finse vrouwen in Nederland?

Finland ligt in de EU en de burgers kunnen overal in de EU wonen en werken.

Er werken veel Finnen, vooral in de buurt van Amsterdam. Gewoonlijk bestaat er een gemeenschap op Facebook, zoals “Finnen die in Amsterdam/Nederland wonen”. Dat zijn goede manieren om mensen van alle nationaliteiten te leren kennen.

U kunt bijvoorbeeld een taalpartner (een zogenaamde ‘tandem’) zoeken als u Fins wilt leren..?

Er zijn veel vrouwen die Nederlands willen leren en je kunt in ieder geval doen alsof je Fins wilt leren. En wie weet kan je na een paar tandem-sessies in de taal van de liefde met elkaar communiceren…? Geen woorden meer nodig.

Lees ook: 7 tips voor daten in Amsterdam

Of u kunt de datingsites in Nederland afspeuren en op zoeken naar “finland” of “finnish”.

2. Hoe ontmoet je Finse vrouwen online en in Finland?

Je kunt natuurlijk jezelf “teleporteren” met het betaalde Tinder-abonnement om je locatie te veranderen naar Finland. In de regio Helsinki gebruiken veel vrouwen namelijk Tinder.

En als je gaat stappen in het uitgaansleven in de grotere steden in Finland, zijn de mensen vaak op zoek naar een praatje met buitenlanders.

Finse vrouwen spreken vaak en graag in het Engels. Ter vergelijking, als je in Frankrijk reist, zijn ze misschien te trots op hun eigen taal om Engels met je te spreken. Maar in Finland is het net het tegenovergestelde. Mensen zijn niet zo trots op hun eigen taal. Het is meer alsof ze indruk op u, de buitenlander, willen maken.

Er bestaat eigenlijk een grapje over de eigenwaarde van de Finnen:

Er waren eens 3 zakenmannen die op safari waren in Afrika en een olifant zagen. De Duitser dacht na wat voor soort leren laarzen hij van de olifantenhuid kon maken. De Amerikaan zag dollartekens in zijn ogen en dacht na over de waarde van een olifantenbot. De Fin dacht bij zichzelf: “Ik vraag me af wat die olifant van mij vindt”.

Maar dit is aan het veranderen nu Helsinki steeds internationaler wordt en mensen gewend zijn om met buitenlanders op te trekken.

3. Ze spreken zeer goed Engels

Er zal niet veel van een taalbarrière zijn als je naar Finland reist. De meeste jongeren spreken vloeiend Engels.

De TV wordt niet nagesynchroniseerd in Finland en de mensen absorberen veel van de amusementscultuur uit het buitenland. De mensen zijn dus zeer internationaal ingesteld en maken vaak grapjes over dezelfde dingen als bijvoorbeeld Nederlanders.

4. Hoe zijn Finse vrouwen? Een paar veralgemeningen:

Natuurlijk heeft de globalisering ook Finland getroffen en kun je mensen van alle kleuren en achtergronden ontmoeten.

Maar hier zijn een paar veralgemeningen van een doorsnee Finse vrouw:

  • Finnen zijn vrij terughoudend en verlegen in vergelijking met Nederlandse vrouwen. En zelfs in vergelijking met hun naburige Zweedse vrouwen.
  • Finnen zijn niet helemaal Europees of Scandinavisch. Sommigen zeggen dat de Finnen oorspronkelijk uit het oosten komen, van de andere kant van het Oeralgebergte. Finnen hebben doorgaans een bleke huid, blauwe ogen en blond haar.
  • Finnen hebben vaak een sarcastisch en droog gevoel voor humor.
  • Finse vrouwen zijn onafhankelijk en de gendergelijkheid is op een hoog niveau. Niet noodzakelijkerwijs op een vervelende extreme feministische manier, maar op een “common sense” manier. Finnen zijn diep van binnen heel praktisch en gewend aan het eenvoudige plattelandsleven. Verstedelijking is nog vrij nieuw in Finland en slechts een paar generaties oud.

5. Finnen zijn zeer liberaal wat seks betreft

Als je naar het nachtleven in Finland gaat is de kans groot dat je aan het eind van de nacht met een vrouw in dezelfde slaapkamer terecht komt. Hetzij bij haar thuis of in uw hotelkamer.

Finse vrouwen zijn zeer onafhankelijk en doen wat ze willen. Er is geen grote druk van de familie en de maatschappij om conservatief te zijn als het gaat om seks. Het is sociaal aanvaardbaar om onenightstands te hebben.

Ook aan boord van de cruises vanuit Helsinki (naar Tallinn of Stockholm) zijn er massale feesten (althans enkele daarvan – kies gewoon de partycruises). Dit zijn niet de meest chique feesten, maar hebben meestal live bands, veel alcohol en onverantwoorde seks in de hutten na enkele uren. In Finland hebben deze cruises zelfs bijnamen die verwijzen naar seks.

Conclusion

Finse vrouwen zijn nuchter, leuk en zelfs een beetje conservatief in vergelijking met de vrouwen in Nederland, Zweden of het Verenigd Koninkrijk.

Beschouw hen als het vreemde nichtje van de Europeanen, maar niet helemaal Europees.

Dus of je nu op zoek bent naar een onenightstand of een vaste partner, Finland kan de bestemming voor jou zijn.

Heb je ervaring met daten in Finland (of met een Finse vrouw)? Laat uw mening achter in het commentaarvak hieronder.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here