happypancake reviewIn dit artikel kunt u Datemeesters HappyPancake review en ervaringen lezen.

Dat is een volledig nieuwe datingsite in Nederland en volgens onze schattingen zal het binnenkort een van de populairste worden!

Voornamelijk omdat het helemaal GRATIS is, maar ook omdat het iets ernstiger is dan de fotogerichte datingapps.

Hier is onze zesdelige gids voor HappyPancake.nl – lees de hele review en u bent een stapje dichterbij in het lanceren van uw single status!

1. Happy Pancake in het kort:

happypancake ervaringenAls u het korte verhaal van deze site wil weten, dit is het:

 • Opgericht door een Zweeds bedrijf (de Zweedse versie van HappyPancake bestaat al sinds 2007 en is de populairste datingsite van Zweden!
 • HappyPancake.nl is gestart in februari 2018.
 • Ze werken met de slogan “dating moet gratis zijn” – het is een gratis datingsite
 • Vooral goed voor de leeftijdsgroep van mensen ouder dan 25 jaar (volgens onze vaststellingen) maar iedereen ouder dan 18 jaar kan zich aansluiten.

Al overtuigd? Word lid bij HappyPancake.nl en probeer het uit.

Voor meer details om het maximale uit uw ervaring te halen, blijft dan verder lezen:

2. Aan de slag (dit is wat je moet invullen om in te stappen)

Happy Pancake werkt dus het beste via uw webbrowser. Verbinden is eenvoudig:

Ga naar HappyPancake.nl

Dit zijn de dingen die je nodig hebt om te registreren en profielen van singles te zien:

 • uw e-mailadres (moet een echt e-mailadres zijn omdat u uw account moet activeren via de e-mail die u ontvangt!)
 • uw geslacht
 • uw geboortedatum (vul het jaar correct in zodat andere gebruikers uw leeftijd kennen)
 • stad waar u woont
 • wie u zoekt: mannen/vrouwen/beide, en u kunt ook de leeftijdscategorie selecteren (de leeftijdscategorie die u selecteert wordt publiekelijk op uw profiel weergegeven)

En dat is het. U bent klaar nadat u uw account hebt geverifieerd, door te klikken op de knop in de e-mail die u net hebt ontvangen na registratie.

Maar je moet nog steeds een goed dating profiel maken om andere singles op de site (meer over dat verderop in het artikel) aan te trekken.

3. Is HappyPancake gratis?

Proficiat, je bent net geregistreerd! Wanneer vragen ze om uw creditcardgegevens in te vullen?

Nooit!

HappyPancake is volledig gratis te gebruiken. Ze verdienen geld door de inkomsten van banner reclame op hun site, dus als je doorbladert naar andere singles, zie je een aantal advertenties. Maar dat maakt niet uit. Volgens onze ervaringen stoort het de gebruikerservaring helemaal niet.

Op sommige datingsites zijn er een heleboel oplichters en andere onaangename mensen, maar op HappyPancake wordt elk profiel gecontroleerd en verwijderen ze al de onaangename onzin!

4. Voor wie is het bestemd?

Omdat HappyPancake net in Nederland is begonnen, hebben we geen duidelijke zicht op wie de populairste leeftijdsgroep is of wie de typische singles op deze site zijn.

Maar volgens onze schattingen zal het erg populair worden onder de meer dan 25 jaar oude singles die diepere connecties willen vinden met singles vergeleken met de fotogerichte dating apps. Op de Zweedse site zijn de meeste gebruikers tussen de 25 en 45 jaar oud.

Op HappyPancake draait het niet om links en rechts te vegen op basis van een foto, maar je kunt de leden beter bekijken vanuit hun profiel. Dus het is zeker iets voor jou als je singles wilt leren kennen op een dieper niveau en niet alleen naar foto’s wilt kijken.

Lees ook6 tips om een serieuze relatie te vinden

5. HappyPancake belangrijkste functies uitgelegd

De website werkt soepel op alle beeldschermgroottes, dus maakt het niet uit of u zich op uw smartphone, tablet of computer bevindt, de site werkt op alle toestellen erg goed. Er is ook een HappyPancake app maar volgens de Appstore reviews en ervaringen werkt het niet zo soepel als de eigenlijke website. Dus, wanneer u inlogt, zijn dit de belangrijkste functies van de HappyPancake site:

Bovenaan heeft u de navigatiebalk met het kompas om naar singles te zoeken, het hartpictogram voor uw favoriete profielen en het berichtpictogram voor uw berichtgeving.

Het is eenvoudig en leuk om te gebruiken.

In de zoeksectie kunt u uw zoekopdracht filteren op veel verschillende manieren, zoals

 • locatie
 • interesses
 • uiterlijk (hoogte, lichaamstype enz.)
 • persoonlijke informatie zoals of ze kinderen hebben of niet, politieke opvattingen, religie, enzovoort

Vink de vakjes aan en uw zoekresultaten worden ververst.

Wanneer u een interessant profiel ziet, kunt u de gebruiker een bericht of een “knipoog” sturen om interesse te tonen. Maar voordat u mensen benadert, zorg er wel voor dat u uw eigen profiel volledig invult (mensen antwoorden zelden op gebruikers met lege profielen!)

6. Goed profiel op HappyPancake?

Dus, hoe presenteer je jezelf op HappyPancake zodat je interessante singles vindt?

Allereerst bestaan de HappyPancake-profielen uit de volgende 3 dingen:

1. Basisweetjes over u – eenvoudig in te vullen

Dit gedeelte van uw profiel gaat over het aanvinken van een aantal vakjes – dat is eenvoudig in te vullen. Vul zoveel mogelijk in zodat de andere gebruikers een beter inzicht hebben in wie u bent.

U kunt uw interesses kiezen, uw uiterlijk beschrijven, religie, politieke opvattingen, enzovoort. Je hoeft niet over politiek te praten als je dit niet aanvinkt.

2. Presentatie:

Een vrij tekstveld om uzelf te presenteren. Dit hoeft niet lang te duren, maar het moet wel enige interesse wekken in de lezer. Het kan een formule zijn van 2 hoofdonderdelen:

 • iets vertellen over jezelf, over je persoonlijkheid en wat je graag doet in je dagelijks leven en in je vrije tijd
 • een beetje uitleggen wat voor soort persoon je hoopt te ontmoeten

Houd het licht en positief. Ook zul je meer interesse creëren als je bijvoorbeeld niet te vaag bent:

 • Zeg niet: ik kijk graag naar films en chill met vrienden.
 • Wees specifieker: ik kijk vooral graag naar toneelfilms. Ik ga ook graag naar de sportschool of doe weekendtrips met mijn vrienden…

Ziet u het verschil? Dan is het gemakkelijk voor de lezer om zich te identificeren met u en uw profiel als ze ook graag dramafilms of kleine uitstapjes doen in het weekend. Dan sturen ze je een berichtje en vragen ze je iets, of plaatsen ze een bericht over iets dat ze op je profiel lezen.

Of je kunt gewoon een slim verhaal of grapje vertellen in je presentatie. Het is immers geen sollicitatie, dus het mag niet te serieus zijn.

3. Profielafbeeldingen:

Hoewel HappyPancake niet ZO foto-geobsedeerd is als de moderne dating apps, is het nog steeds goed om er wat moeite in te stoppen.

Heeft u enkele foto’s van uzelf – van uw wandeling, skitrip of andere buitenactiviteiten? Gebruik dat!

Heeft u een mooie foto van uw gezicht of een duidelijke foto die uw gezicht weergeeft? Zet deze dan ook!

Wat je moet proberen te vermijden is donkere en belachelijke selfies (vooral die op het toilet!). Ook voor mannen hebben we één tip om in overweging te nemen is dat vrouwen selfies van mannen ronduit vervelend en belachelijk vinden. Vraag dus aan iemand om een mooie foto van u te maken OF zet uw camera of telefoon op een stand en maak een foto met de timer!

Conclusie + uw HappyPancake ervaringen?

HappyPancake is een zeer gemakkelijk te gebruiken datingsite waar u goede kansen heeft om nieuwe singles te ontmoeten (vooral die ouder dan 25 jaar).

Aangezien de site nieuw is en in 2018 is opgericht, is de gebruikersbasis nog niet enorm. Maar het zal hoogstwaarschijnlijk een van de populairste sites in Nederland worden omdat het GRATIS is en het gericht is op iets ernstigere gebruikers dan de typische Tinder gebruiker.

En nu de site nog nieuw is, moet u daar gebruik van maken. Nieuwe gebruikers op een nieuwe site zijn veel actiever en geïnteresseerd in communicatie met andere leden!

Registreer dus gratis op HappyPancake.nl en bekijk eens hoe het werkt.

En als je ervaringen op HappyPancake hebt, kom dan terug en laat hieronder een berichtje achter in de comments-sectie.

Lees ook:

3 REACTIES

   • je bent verplicht een Nederlandse mobiel nummer te hebben bij registratie.

    Heel spijtig, misschien een goede reden om even de grens over te steken en een KPN prepaid simkaart te kopen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here