Zoek je naar een vrouw uit Oekraïne? 5 dingen die je moet weten over Oekraïense vrouwen!

oekrainse vrouwenGeïnteresseerd in Oekraïense vrouwen?

Nou, waarschijnlijk wel, aangezien je naar dit artikel geklikt hebt.

Het fenomeen van oosterse vrouwen en westerse mannen die samenkomen is al enkele decennia aan de gang. Wellicht heb je die documentaires over Oekraïense bruiden via huwelijksbureaus al eens gezien.

Nu lijkt het fenomeen toe te nemen sinds de opkomst van het feminisme in westerse culturen.

In het westen daalt het aantal huwelijken en geboortecijfers dramatisch. Vrouwen krijgen een carrière in plaats van familie en dit heeft het steeds moeilijker gemaakt voor de gemiddelde Jan met de pet om een “normale” en down-to-earth vrouw te vinden als vriendin en partner.

Of, misschien zijn sommige gewoon aangetrokken tot deze Slavische schoonheden!

Wat jouw reden ook is om geïnteresseerd te zijn in prachtige Oekraïense vrouwen, hier zijn enkele tips voor je:

1. Een belangrijke reden waarom Oekraïense vrouwen je willen ontmoeten

Oekraïne is nog steeds een zeer arm land. Het gemiddelde salaris bedraagt nog steeds slechts ongeveer 120 euro per maand (Wikipedia). En sinds het conflict met Rusland een paar jaar geleden ging het ook niet goed met de Oekraïense economie. Daarom zijn veel

Oekraïense vrouwen op zoek naar nieuwe mogelijkheden in andere landen.
Oekraïne heeft veel hoogopgeleide en slimme mensen, maar als het salaris van een hoogopgeleide leraar slechts een paar honderd euro per maand bedraagt, is het geen wonder dat ze op zoek zijn naar een westerse partner.

Maar ze zijn niet alleen op zoek naar betere financiële middelen. De onafhankelijke, goed opgeleide vrouwen in Oekraïne willen meestal een goede man en een partner uit het buitenland, om de volgende redenen:

2. Oekraïne telt veel meer vrouwen dan mannen

Oekraïne heeft het op zes na grootste aantal vrouwen ter wereld in vergelijking met mannen. Dit is vrij gebruikelijk in de ex-Sovjetlanden. Volgens deze studie is de levensverwachting bij mannen en vrouwen zeer verschillend. Er is ook een hoog sterftecijfer onder jonge mannen als gevolg van aan alcohol gerelateerde ongevallen of om andere redenen. Er is dus enige waarheid over het stereotype van vodka drinkende Oostblokkers.

Kortom: er is een vrouwenoverschot in Oekraïne, dus zal je geen probleem hebben om een date te vinden!

3. Zo kun je Oekraïense vrouwen ontmoeten

Je kan natuurlijk naar Oekraïne reizen – naar Kiev bijvoorbeeld – en het nachtleven op te zoeken op zoek naar vrouwen.

Of je kunt gewoon met een vrouw praten overdag en je een weg door de stad vragen. Als ze Engels spreken (of als je een andere gemeenschappelijke taal hebt), is het gemakkelijk om het gesprek voort te zetten. Misschien zal het leiden tot een uitwisseling van telefoonnummers of het organiseren van een afspraakje?

Maar de eenvoudigste manier om Oekraïense vrouwen te leren kennen is online.
Er zijn veel agentschappen die afspraakjes organiseren tussen westerse mannen en Oekraïense dames. Het is echter beter om er zelf een te zoeken. Je wilt immers direct communiceren met de vrouw (waarschijnlijk spreek je Engels genoeg) dus registreren op normale datingsites is de beste optie.

Waarschijnlijk is de beste optie om lid te worden van UkraineDate.com. Daar vind je duizenden profielen van vrouwen uit Oekraïne.

Oekrainse dames in Nederland

4. Hoe zitten de vrouwen ineen?

Een Nederlandse (of westerse) man is er gewild in Oekraïne. Hoe oud je ook bent, je hebt veel kansen om een vriendin en partner te vinden. Het is als een andere planeet vergeleken met daten in het Westen.

Over het algemeen zijn Oekraïense vrouwen veel traditioneler dan Nederlandse vrouwen. Dat betekent dat het normaal is dat de vrouw voor het huishouden zorgt terwijl de man voor het inkomen zorgt. Natuurlijk verandert Oekraïne en wordt het steeds “westerser”, en ook vrouwen hebben een carrière en verdienen hun eigen geld. Maar het feminisme is lang niet zo ver als in het westen.

Je zult ook verbluffend prachtig uitziende vrouwen vinden in Oekraïne, terwijl ze nog bescheiden en down-to-earth zijn. Ga gewoon eens naar de datingsite die hierboven vermeld is, en je zal je ogen niet geloven.

5. Een vrouw uit Oekraïne naar Nederland halen?

Met een Oekraïens paspoort kan je niet zo gemakkelijk reizen als met een Nederlands paspoort. Er zal dus nog wat papierwerk te doen zijn voordat ze het EU-gebied kan betreden. Maar zoals ze zeggen: waar een wil is, is een weg.

Als je uiteindelijk een relatie hebt met een Oekraïense vrouw, moet je waarschijnlijk trouwen als ze naar Nederland wil verhuizen. Of, afhankelijk van haar opleiding en achtergrond, kan ze misschien zelf een visum krijgen.

Maar voordat je overweegt om een vrouw over te brengen die je nog niet eerder hebt ontmoet, begin je met het leren kennen van Oekraïense vrouwen en de cultuur. Check de enorme hoeveelheid Oekraïense vrouwen en hun profielen op UkraineDate.com en sla er een babbeltje mee! Het spel op een Oekraïense datingsite is helemaal anders dan een westerse.

En als je Oekraïense vrouwen in Nederland wilt leren kennen, heb je de beste kans op de grootste datingsites (omdat ze een zeer kleine minderheid in Nederland zijn).

Conclusie

Oekraïne ligt vlak naast de EU en heeft een combinatie van beide: meer en meer westerse invloeden in de cultuur, maar tegelijkertijd een zeer traditionele cultuur waarin een mens een man is en een vrouw een vrouw.

Vanwege de economie en de grote hoeveelheid Oekraïense dames in vergelijking met mannen, zal jij als westerse kerel hebben heel veel interesse krijgen voor dates of zelfs een huwelijk.

Wat zijn jouw ervaringen met Oekraïense vrouwen? Laat hieronder een opmerking achter!

13 REACTIES

 1. Hallo,
  Ik ben Richard, en ik reis al 11 jaar naar de Oekraïne, voor vakantie en dating, in totaal denk ik 40 keer daar geweest. Er zijn veel vooroordelen over het feit dat de Oekraïense vrouwen naar Nederland willen.Ik heb nog geen 1 vrouw ontmoet die ‘graag ‘ naar Holland wil, want voor hun is Nederland, drugs, raamprostitutie(vrouwonvriendelijk), hoge boetes, decadente maatschappij dus. Zij hebben hun werk, en kinderen, en verafschuwen mensen die hun hand ophouden. Zij hebben een prachtig land met veel vrijheden, wat ik kan beamen.

  • Hallo, ik ben belg. Wat raad u mij aan?
   Zou heel leuk zijn om een antwoord te hebben naar mijn zoektocht.
   Ik dank u vriendelijk!!!

  • Hallo Richard,ik beaam mij dat ook,het land is geweldig maar ook de gastvrijheid,erg vriendelijke mensen waar je ook komt,gemoedelijk en erg lief.

 2. Ik kan beamen wat Richard als reactie heeft geplaatst.
  Veel dame uit Oekraine vinden Holland niet echt een aantrekkelijk land vanwege tolerantie van drugs en openlijke prostitutie.
  Daarnaast vinden ze ons onbeleefd en vinden ze de mannen lomp en niet hoffelijk.
  Ja, deze dames zijn nog traditioneel en willen hoffelijk behandeld worden.
  Daarbij zijn ze ook erg gefixeerd op uiterlijk vertoon en als man moet je er ook goed gekleed bijlopen.
  Een spijkerbroek kan, maar geen overhemd of stropdas? Dan scoor je ook niet bij hen.
  Ik kan het weten want heb zelf een vriendin uit de Oekraine en zij heeft weinig zin om naar Nederland te komen. Geld is dus niet alles voor deze dames.

  • ik ben akkoord. Ik ben getrouwd met een oekrainse die plots niet meer wil verhuizen. Heb dan zelf geprobeerd daar te wonen maar voelde al snel dat dat em niet ging worden in een klein stadje. Er zijn er zeker die graag weg willen, maar zowel mijn ex, als binnekort exvrouw (want ze wil plots scheiden) hebben die ambitie niet . Ze denken het daar gemakkelijker te hebben , minder regels, veel goedkoper leven, enz… of ze zijn er gewoon gelukkig ( zoals mijn vrouw , die niet hoeft te werken, een beetje geld verdient en een app geerfd heeft. matierialisme intresseert het merendeel niet . Waarom ze dan trouwen en 2j papieren achterna lopen om dit te kunnen doen… joost mag het weten. maar zeker prachtige vrouwen daar , mooi land maar zeer vuil. veel werk aan de winkel om de mentaliteit goed te krijgen.

 3. verbaas me over de positieve reacties. Ik heb namelijk heel andere ervaringen met Oekrainse dames. Mijn inmiddels ex Oekrainse vrouw wou dolgraag naar Nederland, ze had zich er helemaal in verdiept, wat positief is natuurlijk. De eerste maanden ging het vrij goed tussen ons ondanks de moeilijke communicatie maar toen begon de ellende. Haar veeleisende karakter kwam steeds meer boven de oppervlakte. Een leuk bosje bloemen meenemen was niet goed genoeg, ze had liever een mooie parfum. Kleding moest een merk hebben en bij elk setje kleding die werd gekocht hoorde de juiste schoenen en jas, regelmatig een kapper bezoek, onregelmatigheden aan gezicht en lichaam moesten weggewerkt of bijgewerkt worden, vakanties maar dan wel in een duur hotel en ga zo maar door. Ik verdiende toendertijd niet slecht maar vond het allemaal wel te ver gaan maar daar wou ze niets van weten. Uiteindelijk het bijltje erbij neergelegd en ben gaan scheiden.

 4. Jammer dat de info op deze website niet erg actueel is. Reizen op een Oekraïns paspoort naar Europa is niet moeilijk. Geen Visumplicht meer en een maximaal verblijf van 180 dagen per jaar.
  Ook is het niet nodig om te trouwen voor een verblijfsvergunning. Een partnerovereenkomst of samenlevingscontract is voldoende.

  • Hoi Wouter, zou ik met je in contact kunnen komen. Ik heb ook contact met een vrouw uit Kiev en wil mijzelf graag goed voorbereiden. Wellicht weet jij meer.
   Gr.
   Bram

 5. ik wil naar Ukraine gaan als alles terug normaal is ik ben belg,
  kan ik naar krasnodon gaan dat is zone oorlog ???

 6. Hans heeft het bij het rechte eind!
  Twee relaties gehad in Oekraïne met deftige dames, maar geld speelt vast en zeker een rol, ze zijn een beetje ‘mercantile’ zoals de laatse ( relatie van 1,5 jaar ) zei, maar minder wou ze niet, man moet maar alles op zich nemen, ook al had ze zelf een eigen inkomen, en niet min, want ze had eigen bedrijfje en eigen huis, wat niet iedereen heeft daar..vrouwen blijven vrouwen, het is al moeilijk genoeg in jouw eigen omgeving, dat het beter is de ware liefde niet ver weg te zoeken, geloof mij heb er ervaring mee, en 80% van de mannen komen steeds bedrogen uit, dus ook met een lege bankrekening..Op reis gaan en genieten, en alles meenemen wat je kan, maar steeds in de gedachte houden dat het vakantie is..

 7. Gadverdamme is gewoon ordinaire vrouwenhandel. Hier zou iets aan moeten worden gedaan. Nee, neem aan dat Nederland zo geen goede naam heeft in Oekraïne. Vies smerig volk zo. Hoe kan het dat onze regering dergelije praktijken toe laat??

 8. Wat ik zo lees, is toch niet specifiek op vrouwen uit Oekraïne van toepassing. Zoals het verhaal van Hans, wat ik overigens betreur, daar ken ik in Nederland ook genoeg voorbeelden van. En ja, wij Nederlanders denken vaak dat we het zo goed doen, maar op het gebied van normen en waarden kunnen we gerust terug in de schoolbanken hoor! Onfatsoen en sexistisch gedrag is geen uitzondering. Maar ben benieuwd naar de meer typische gedragingen en gewoonten.

 9. Ik heb al sinds 4 jaar contact met een jonge vrouw in Ukraine. Zij is gescheiden (man vertrokken en nergens te vinden) en heeft 2 kinderen. In het echt heb ik haar nog nooit ontmoet maar na de corona zal ik er gauw heen gaan. Ik ervaar deze vrouw als heel beschaafd en toegewijd. Zij werkt in een supermarkt en het is een schandaal hoe werknemers worden uitgebuit. Ze verdient een schijntje en af en toe stuur ik haar wat geld, waarvoor zij heel dankbaar is. Ik heb wel de indruk dat ze wat opportunistisch is en dan vind ik in haar omstandigheden ook acceoptabel. Wanneer ze weer in geldnood zit, stuurt ze me wel een pikante foto, blijkbaar om me mild te stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here