Zin om Poolse vrouwen te daten? 5 weetjes over Poolse dames!

poolse vrouwen datenWil je Poolse vrouwen daten?

Geen slecht idee!

Maar hoe zit de datingcultuur en mentaliteit van de Poolse dames in het algemeen?

Dit zijn onze 5 dingen die je moet weten over dating in Polen:

1. Hoe en waar Poolse vrouwen ontmoeten?

Dus je wilt naar Polen reizen om vrouwen te gaan versieren?

Je gaat beter kijken in de meer buitenlandse vriendelijke steden zoals Gdansk, Warschau en Krakau. Deze laatste is vooral een grote studentenstad waar het gemakkelijk is om vrouwen te ontmoeten.

Warschau is natuurlijk een enorme stad en ook het gebied rond Gdansk kan leuk zijn om een vakantie te combineren met het ontmoeten van lokaal “talent”.

De gemakkelijkste manier om vrouwen te daten in Polen is om er op reis te gaan, Tinder of Bumble te openen en te beginnen met vegen. Hoewel, veel vrouwen zullen in hun profiel schrijven dat ze niet op zoek zijn naar een onenightstand met toeristen. Dus als je een andere reden hebt om naar Polen te reizen dan een dronken vakantie met de maten, zal je ook meer kans hebben bij de lokale vrouwen.
2. Poolse vrouwen in Nederland? Er zijn er hier genoeg van!

Al jaren komen Poolse migranten naar Nederland om te werken.

Statistieken uit 2017 tonen dat ongeveer 160.000 Polen zich in Nederland hebben geregistreerd.

Volgens de statistieken werken de Poolse vrouwen in de landbouw of andere laagbetaalde banen. Niet alles behalve de meerderheid. Veel van deze Poolse vrouwen zoeken Nederlandse mannen terwijl ze in Nederland werken en wonen.

Je vindt ze in het uitgaansleven, op Tinder of op de traditionele datingsites (ga voor de gratis datingsites, vooral die met de grappige naam en het oranje thema uit onze lijst).

Of als je Pools wilt leren (en hen Nederlands wilt leren), probeer dan een tandem te vinden met een andere partner. Er bestaan waarschijnlijk enkele groepen in Facebook waar de Polen die in Nederland wonen op zoek zijn naar lokale partners om de taal te leren. Je weet waar dat meestal toe leidt als er wat chemie tussen jou en anderen is.

3. Hoe zijn Poolse vrouwen?

poolse damesPolen wordt steeds “westerser”, maar in het algemeen zijn de traditionele rollenpatronen in Polen nog steeds sterker dan in het Westen.

Langs de andere kant zijn de vrouwen niet zo traditioneel als de Oekraïense vrouwen.

Het is dus een goede combinatie van traditionalisme en “gezond verstand” (wat we in het westen beginnen te missen) terwijl ze toch modern zijn.

Poolse vrouwen zijn ook mooi:

Zoals de Poolse Uber chauffeur van Datemeester trots zei: “Poolse vrouwen zijn de mooiste van Europa”.

Hij vervolgde:

“Maar niet hier.” (dit was in de stad Poznan, niet zo ver van de Duitse grens)

“Hier is misschien 1 meisje op 100 mooi. Maar in mijn stad is 1 op de 3 heet!”Hij verwees naar een stad in het oosten, tussen Warschau en Bialystok.

Je zou kunnen concluderen dat hoe meer je naar het oosten gaat, je meer Slavische, vrouwelijke vrouwen zult zien en hoe meer naar het westen je gaat, Duits uitziende vrouwen?

Wie weet. Reis zelf eens naar Polen en doe je eigen observaties.

4. Zijn Poolse dames op mijn geld uit?

Polen is al enkele jaren een EU-land en de mensen kunnen zich vrijelijk door Europa bewegen om te werken. En velen hebben dat gedaan door bijvoorbeeld naar Nederland of het Verenigd Koninkrijk te verhuizen.

Het gemiddelde nettoloon in Polen ligt rond de 800 €, in Nederland rond de 2000 € (Wikipedia).

Er is dus nog steeds een groot verschil, hoewel het leven in Nederland duurder is. Dus als een gemiddelde Poolse vrouw een gemiddelde Nederlandse jongen vindt, zou het voor hen nog steeds een mooie lifestyle-upgrade zijn.

En ook al wordt de financiële situatie in aantallen steeds gelijkmatiger tussen “oost en west”, kan het voor veel Polen nog steeds een psychologische zaak zijn. Zij zien hun eigen land als minderwaardig in vergelijking met de West-Europese landen en hebben het romantische idee in hun hoofd dat alles in het westen beter is.

Veel mensen typen in Google “poolse vrouwen kopen”. Nou, wat moeten we daarop zeggen. Als je zoekt naar “Poolse vrouwen te koop”, zult u ze waarschijnlijk niet vinden. Hun land verkeert niet meer in die wanhopige situatie. Die bruiden die je zogezegd via de post kon kopen, je hebt er wellicht al van gehoord, komen meestal uit Rusland of Oekraïne. Plaatsen waar de vrouwen misschien wel een man met een stabiele financiële situatie nodig hebben voor een beter leven.

Dus nee, Poolse vrouwen zijn niet meer wanhopig om in een “westers huwelijk” te stappen.

5. Hoe Poolse vrouwen versieren?

Veel Polen weten dat er mannen uit West-Europa komen om de vrouwen te versieren.

Dus als je niet de indruk wekt dat je een zoveelste dronken sekstoerist bent met een bende maten, verhoog je je kansen op het vinden van goede meisjes voor een lange relatie.

Maar hoe zit het met “stoute” meisjes? Als je bvb seks wilt met Poolse vrouwen uit het nachtleven?

Zoals gezegd zouden vrouwen conservatiever kunnen zijn in Polen. Ze hebben geen grote “versiercultuur” en hebben misschien wel een goede connectie nodig voordat je actie onderneemt. Je zou “gemakkelijke” meisjes kunnen vinden in andere Oost-Europese landen of in de Scandinavische landen waar het eerder gebruikelijk is om te eindigen in dezelfde slaapkamer met een onbekende na een avondje stappen.

Omdat Polen nog steeds conservatiever is dan Nederland, kun je indruk maken op een meisje door een goeie, ouwe gentleman te zijn. Open de deur voor haar, geef kleine cadeautjes als je op een eerste of tweede date gaat en ga zo maar door.

Een andere anekdote uit een paar jaar geleden:

Datemeester zat in een trein ergens in de buurt van Krakau en een mooi uitziende jonge vrouw stapte op dezelfde trein. Ze gaf me meteen een teken om me te helpen met haar koffer naar de bovenste plank te tillen.

In Nederland zou a) dit scenario waarschijnlijk nooit gebeuren en b) als je als man gebaarde om hulp te geven, zou de vrouw naar je toe kunnen en snauwen “Ik kan het ook zelf hoor, jij seksistische klootzak!” Je weet nooit meer, met al die millennials deze dagen.

Wat ik wil zeggen: Polen vinden “genderrollen” niet beledigend of seksistisch.

Conclusie

Polen heeft tonnen mooie, slimme en leuke vrouwen.

In Polen kun je veel plezier beleven als je er naartoe reist en je kunt er zelfs een vriendin vinden. Maar we leven in 2019 en de vrouwen zullen niet alleen op hun knieën voor je vallen en je smeken om ze mee te nemen. Zo gemakkelijk zal het niet zijn.

Heb jij al ervaring met het daten van Poolse vrouwen?

Wat is jouw mening? Laat hieronder een reactie achter.

8 REACTIES

 1. Hallo Datemeester
  Er zijn zoveel sites waar je moet veel geld betalen om tot niets uit te komen om bv een serieuze vrouw te vinden een poolse vrouw of een vrouw uit rusland daar heb ik intresse in kan je mij helpen voor een of andere site of via Facebook kan ook maar hoe
  mvg
  clement kurt

 2. Het beste is om er zelf naar toe te gaan. met Wizzair zit je heen en terug naar bijvoorbeeld Poznan voor een euro of 50 ….appartement voor 25E per nacht, met een paar vrienden makkelijk te doen. Ik ben er al een paar keer geweest., en ben nu “gekoppeld” aan een leuke dame , vriendin van vriendin van mijn maat. Was echt wel gezellig en leuk. Heel mooi verzorgd en intelligent…100% style lady met universiteit en eigen bedrijf – nee geen golddigger., het moet gewoon klikken , net als hier in NL. Ga gezellig naar de club Bee Gees op de markt, lopen zat style lady’s rond, die chauffeur kan wel zeggen minder mooie lady’s in Poznan, maar ik zie anders. Mooie lady’s zat.., maar belangerijk dat ze ontwikkeld zijn, slim. Hou je in bij de eerste date’s – forceer niks op seksueel gebied. Wees Respectvol .wees elegant, forceer niks.,,humor…, vallen ze vanzelf in je armen. Als ze eenmaal voor je gaan, is het 1 groot feest.

 3. Hallo Datemeester,

  Ik ben op zoek naar een vaste relatie/huwelijk met een Poolse jonge vrouw( want ik wil kinderen ).
  Mijn type is donker blond, super slank.
  Eerst online ontmoeten ( chatten ) en dan naar Polen afreizen.
  Hoe pak ik dat het beste aan ??
  Jouw advies stel ik op prijs.
  Vriendelijke groet,
  Anthony

 4. Hallo Datemeester
  Ik zal graag kennis maken met een Poolse vrouw tussen de 55 en 66 jaar
  Ik kom al jaren in Polen ( vanaf 2001)
  Ben ook bezig met Poolse lessen
  Ik hou van Polen en zal daar graag willen wonen

 5. ik heb 15 jaar in poland gewoond nu is het zeer duur daar de tijden zijn veranderd ben gescheiden van een poolse nu ben ik op zoek naar een nieuwe vriendin ik woon alleen maar moeilijk te vinden ik spreek zeer goed de poolse taal ,hoop iemand tegen te komen ,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here