Relatieplanet review & ervaringen: 7 onmisbare feiten

relatieplanet reviewWelkom bij de Relatieplanet review en ervaringen van Datemeester.

Ik ga ervan uit dat u het beu bent om alleen te zijn en eindelijk eens iemand leuk wilt ontmoeten?

Dan is Relatieplanet misschien wel de geschikte datingsite voor u.

Maar niet zo snel. Je wilt waarschijnlijk dingen weten zoals:

 • Hoe het werkt
 • Wat de kosten zijn
 • Of het geschikt is voor je leeftijdscategorie

… of bestaan er nog betere alternatieven?

Hier vindt u onze 7 dingen die u moet weten over Relatieplanet:

1. Relatieplanet – snel overzicht:

Relatieplanet bestaat al sinds 2002 op de Nederlandse datingmarkt en lijkt nu in 2019 sterker te zijn dan ooit (omdat veel mensen teleurgesteld zijn in dating-apps zoals Tinder).

Het beweert zelfs in de loop der jaren meer dan 200.000 liefdesverhalen te hebben gecreëerd. En er is niet veel reden om aan die bewering te twijfelen:

Relatieplanet trekt maandelijks namelijk zo’n 600.000 bezoekers naar haar website:

relatieplanet ervaringen

Dat zijn veel singles en het is – naast haar concurrent Lexa – een van de populairste datingsites van Nederland.

Het is een populair Tinder-alternatief geworden omdat het een volledig tegenovergesteld type site is dan wat Tinder doet. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het meer over relaties dan alleen maar rond te spelen.

2. Voor wie is Relatieplanet goed voor?

Als je in je late tienerjaren tot begin jaren ’20 bent, dan is Relatieplanet NIET de meest populaire onder je leeftijdsgroep. Uit alle datingsite recensies concluderen we namelijk dit:

Wanneer we kijken naar de 25+, 30+ leeftijdsgroep, is dat de leeftijd waar het aantal gebruikers op Relatieplanet omhoog schiet.

En vooral vanaf eind jaren ’30 zijn er enorme hoeveelheden alleenstaanden. Zowel mannen als vrouwen. Dat hebben we in onze Relatieplanet recensie vastgesteld.

Over het algemeen op datingsites zoals Relatieplanet is er een overschot aan mannen in de leeftijdscategorie van 18-30 jaar, maar vanaf 30+ beginnen de genderverschillen gelijk te lopen. En typisch op 50+ leeftijd is er een gelijkmatig aantal mannen en vrouwen.

Mannen slagen meestal niet op Relatieplanet met directe benaderingen als op Tinder. Je moet iets langzamer spelen op Relatieplanet. Daarom zijn de meeste vrouwen daar in de eerste plaats “ontsnapt”. Ze willen fatsoenlijke mannen ontmoeten die in staat zijn om een gesprek te voeren. Dus als je leuke vrouwen wilt ontmoeten, is Relatieplanet echt jouw site.

Het is ook goed voor mensen die willen zoeken op bepaalde criteria zoals:

 • als u een bepaalde opleiding van uw partner wenst, kunt u op basis daarvan filteren
 • zoeken op kernwoorden: dus als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in iets specifieks zoals “badminton” of “meditatie” kunt u deze woorden in het zoekveld typen.

Klinkt vrij goed toch? Zo snel gaat de registratie:

3. Registreren – snel en eenvoudig:

Op sommige sites, zoals EliteDating, is er een langere persoonlijkheidstest nodig bij registratie.

Maar hoe snel of traag is het registratieproces op Relatieplanet?

Het is niet zo slecht, en duurt maar een minuut of twee en je bent binnen. Je ziet dan meteen profielen en foto’s van singles bij jou in de buurt (en in de buurt van Nederland).

Laten we dit meteen doen, klik HIER en ga zelf aan de slag.

Het werkt soepel op alle schermformaten: computer, smartphone en tablet.

Zo ziet het registratieproces eruit:

 • e-mail adres (gebruik je echte e-mail adres omdat je later op een verificatie link moet gaan klikken!)
 • geboortedatum (als je geen exacte details wilt geven, zet dan op zijn minst het jaar juist, zodat je leeftijd er goed uitziet)
 • maak een wachtwoord aan

Dan start het 6-stappen proces:

Stap 1:

 • uw geslacht
 • welk(e) geslacht(en) u zoekt
 • wat voor soort relatie u zoekt
 • u kiest welke e-mailnotificaties u aanvaardt van Relatieplanet

Stap 2:

 • gebruikersnaam
 • beroep (optioneel)
 • opleidingsniveau
 • religie
 • Heeft u kinderen?
 • wilt u kinderen? (optioneel)

Stap 3:

Postcode waar u woont (andere gebruikers zullen dit NIET zien, maar het zal worden gebruikt wanneer u de straal instelt van waar u een partner zoekt)

Stap 4:

U beantwoordt een paar vragen in uw eigen woorden (maak u geen zorgen, het zijn slechts korte vragen en u kunt korte antwoorden geven als u dat voor later wilt bewaren).

Stap 5:

U heeft nu een profieltekst die semi-automatisch is gemaakt door de antwoorden op de vorige pagina. U kunt het bewerken of accepteren zoals het is. Meestal is het het beste om volledig je eigen profieltekst te schrijven, zodat het meer van je persoonlijkheid onthult. Als je advies nodig hebt, ga dan naar onze 10 tips voor een goed datingprofiel!

Stap 6:

Foto uploaden: u kunt nu iets uploaden of dit overslaan voor later. Maar je account wordt verwijderd als je niet binnen de 14 dagen een foto uploadt, vergeet het dus niet!

Ziezo, je bent klaar en kunt nu bladeren en zoeken naar leden.

Er wordt ook gevraagd of je onmiddellijk wilt upgraden naar een betaalde versie, maar er is een knop om dat over te slaan. Je kunt er gratis rondkijken en testen.

4. Kenmerken van de site: hoe werkt Relatieplanet?

Wanneer u lid bent geworden, ziet u uw startpagina.

relatieplanet ervaring

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van wat u kunt doen:

Matches:

Dit zijn de suggesties van UW partner. Ze zijn afgestemd op uw leeftijd, locatie en andere informatie die u bij uw registratie hebt opgegeven. Ze zijn meestal ook in de leeftijdsschaal van ongeveer 5 jaar, dat wil zeggen maximaal 5 jaar jonger of 5 jaar ouder.

Zoeken:

U kunt zoeken naar gebruikers aan de hand van diverse criteria zoals:

 • opleiding
 • leeftijd (ook buiten uw gematchte leeftijd)
 • interesses, hobby’s

Flirt-functie:

Werkt als Tinder, je ziet foto’s van mensen en je vindt ze leuk of niet leuk. Als er een match is, weet je dat deze persoon de moeite waard is om er een bericht naartoe te sturen!

Evenementen:

Relatieplanet organiseert ook enkele feestjes en andere informele evenementen onder haar leden. Dit kan gaan van een wandeltocht tot een dinertje met een drankje. Dus als je niet alleen op 1-op-1 date bent, zijn de evenementen van Relatieplanet eveneens leuke manieren om andere mensen te leren kennen tijdens één avond.

Niet alle functies zijn gratis beschikbaar, dus laten we het hebben over de prijzen:

5. Relatieplanet kosten (en wat kun je gratis doen?)

Dus met het basis, gratis lidmaatschap kunt u bladeren door gebruikers en hun belangrijkste profielfoto’s zien (als ze meer dan 1 foto hebben geüpload, kunt u ze niet zien). Je kunt ook signalen sturen (5 keer per dag) naar een persoon die je wel ziet zitten. Ook kan je alleen berichten ontvangen, maar niet zelf versturen.

relatieplanet kosten
Gratis vs. Premium

Dus als je in principe in contact wilt komen met mensen, moet je betalen. Maar het is niet duur:

Hieronder zie je de basisprijzen van Relatieplanet. Soms zie je ook aanbiedingen, afhankelijk van de campagnes die op Relatieplanet worden gevoerd. Maar zelfs de basiskosten zijn laag:

 • 6 maanden = 9,95 € per maand (totaal: 59,70 €)
 • 3 maanden = 14,95 € per maand (totaal: 44,85 €)
 • 1 maand = 24,95 €

Houd er rekening mee dat elk lidmaatschap automatisch doorloopt, tenzij u het zelf opzegt. Vergeet dus niet dat het blijft lopen wanneer u een partner vindt of wanneer u inactief wordt.

Soms biedt Relatieplanet 3 dagen gratis aan voor een volledig lidmaatschap, maar op dit moment niet. Uiteraard zullen we die informatie updaten wanneer deze aanbieding wel beschikbaar is.

6. Relatieplanet ervaringen van forums en review sites?

Ons onderzoeksteam heeft een kijkje genomen op enkele forums en review sites om te zien wat voor ervaringen mensen hebben met Relatieplanet.

Op Google reviews en Trustpilot zijn er slechts enkele reviews. Het is dus moeilijk om er een mening uit halen. Slechts een paar mensen die klagen over iets dat niet relevant is. Meestal zijn het mensen die niemand ontmoeten die het meest ontevreden zijn over een dienst. Wij, voor de Datemeester’s reviews, kijken graag naar datingsites zoals gyms.

Als de toestellen er zijn (genoeg mensen op datingsites en genoeg van de juiste apparatuur in de sportschool) kun je zoveel resultaten krijgen als je bereid bent om aan de slag te gaan. U bent immers verantwoordelijk voor het leveren van de resultaten.

Als we kijken naar de reviews van de Relatieplanet App, in de Google Play Store en Apple App Store, is de feedback nogal slecht. Dit is voornamelijk te wijten aan technische storingen van de app. Simpel gezegd, werkt de versie van de site beter. Dus als je je smartphone gebruikt, surf dan gewoon naar hun site en registreer je zonder de app te downloaden.

Maar volgens wat we kunnen vinden op forums en review sites, heeft Relatieplanet een zeer goede reputatie.

Meestal worden datingsites ervan beschuldigd valse profielen of andere louche zaken te hebben. Maar Relatieplanet, met zijn goed werkende klantendienst, lijkt zich te richten op het leveren van een veilige en zeer betrouwbare datingsite.

Dus ja: het is volledig veilig om je lidmaatschap te gebruiken en te betalen als je het leuk vindt.

7. Relatieplanet vs. Lexa + andere alternatieven?

Heb je nu dus Relatieplanet al eens geprobeerd maar ben je op zoek naar iets anders?

Wat zijn hun grootste concurrenten op de datingmarkt?

Het lijkt erop dat de grootste strijd tussen Relatieplanet en Lexa gaat.

Ze hebben allebei enorme hoeveelheden singles, maar Lexa lijkt de meest populaire te zijn als we kijken naar het verkeer op de website:

relatieplanet of lexa

Ze hebben vrij gelijkaardig type mensen op de sites. Meestal mensen die serieuze relaties willen vinden. Beide sites hebben ook evenementen voor hun leden.

Maar wat als je niet wilt betalen voor een datingsite?

Dan is HappyPancake uw beste optie in 2019:

Het is gratis van begin tot eind en de site groeit snel.

Ze tonen gewoon wat advertenties op de site, maar dat is niet zo’n groot probleem. Je hoeft je creditcard of ander betaalmiddel helemaal niet boven te halen! Het werkt ook soepel op je computer en mobieltje, je hoeft de app niet te downloaden (ook al hebben ze er een).

Of als je jong bent, laten we zeggen in de leeftijdsgroep van 18-23 jaar, wil je misschien Badoo of OkCupid eens bekijken.

Conclusie

Relatieplanet is een goede datingsite voor iedereen boven de 18 jaar die op zoek is naar een iets betekenisvollere relatie.

Maar het is een GROTE datingsite voor singles die rond de 30 jaar of ouder zijn en op zoek zijn naar een date of zelfs een relatie. Er zijn zoveel leuke 30+ singles die mensen willen ontmoeten op echte dates en niet door eindeloos foto’s te vegen en spelletjes te spelen.

Ook de prijzen zijn zeer redelijk (veel goedkoper dan in het nachtleven iemand ontmoeten).

Dus ga het zeker eens proberen: Relatieplanet.nl

En als je dat gedaan hebt, vertel ons dan over je ervaringen met Relatieplanet in de comments hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here