Senioren dating: 6 handige tips en de beste 60+ datingsites

Senioren datingDit is de ultieme startgids voor senioren dating.

Tegenwoordig zijn er ontelbare 60+ singles die via online datingsites op zoek gaan naar een nieuwe liefde of gewoon nieuwe vrienden.

Als je je ook in deze leeftijdscategorie bevindt, hebben we een aantal goede tips voor je. 
We zullen ook de beste 60+ datingsites voor je opsommen zodat je over een paar minuten andere singles kan vinden.

Maar voordat we daaraan beginnen, zijn hier 6 tips die je goed moet onthouden wat betreft dating voor senioren:

1. Je bent nooit te oud om te daten

De maatschappij doet je misschien geloven, dat als je ouder bent dan een bepaalde leeftijd, je niet meer kunt daten. Maar vergeet wat anderen denken! Iedereen heeft het recht, of je nu 23, 63 of 94 jaar oud bent, om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden of zelfs een nieuwe liefde. Tegenwoordig zijn er veel datingsites die zich specialiseren in dating voor ouderen – lees meer hierover verderop in dit artikel.

2. Ben je ouder dan 60? Zoek dan niet naar iemand om uw eigen problemen “op te lossen”

Ongeacht de leeftijd van de persoon, moet je eerst en vooral een gelukkig individu zijn als je op zoek bent naar een romantische relatie.

Als je lijdt aan eenzaamheid of het verlies van een ex-partner verwerkt, kan het moeilijk zijn om andere mensen in romantische zin aan te trekken. Ga dus uit van de gedachte dat je niet op zoek bent naar iemand om je te “herstellen” of je te redden van je problemen.

Als je zelf niet gelukkig bent, is het moeilijk om een andere persoon gelukkig te maken in een gezonde relatie met twee mensen. Maar natuurlijk kan je ook gewoon chatpartners of nieuwe vrienden vinden om ervaringen te delen zonder een romantische relatie te starten.

3. Concentreer je op het heden bij het daten van 60-plussers

Wist je dat een paar honderd jaar geleden nostalgie werd aanzien als een geestelijke stoornis? Dat is nu niet meer zo, maar het is nog steeds goed om niet te blijven hangen in het verleden.

Natuurlijk is het vanzelfsprekend om op je eerste dag over ervaringen uit het verleden te spreken, geen probleem. Maar probeer niet te praten over mogelijke slechte huwelijken of slechte ex-partners enzovoort. Het is altijd een goed idee om te praten over actuele onderwerpen en je toekomstplannen in plaats van ouwe koeien uit de sloot te halen.

4. Senioren dating kan (en moet) leuk zijn!

Dating, zelfs op 60 jaar of ouder, mag niet te serieus zijn. Misschien ben je al 40 jaar lang serieus bezig met het opvoeden van een gezin, het werken aan je carrière, enz. Maar nu is het tijd om los te gaan en gewoon plezier te beleven.

daten voor senioren - 60 plussers

Een goede manier om andere 60+ vrouwen en mannen te ontmoeten is het zoeken van nieuwe hobby’s in een positieve en leuke omgeving. Misschien een taal- of danscursus? Misschien een schildersgroep? Als je je in een groep mensen bevindt met een gemeenschappelijke interesse, is er een goede kans op het maken van nieuwe vrienden en misschien zelfs een nieuwe liefde!

Als je een date hebt, kun je even spontaan zijn als toen je twintig was. En als je niet houdt van een date op café (wat voor veel mensen als een sollicitatiegesprek voelt als je tegenover elkaar zit), waarom kies je dan niet op een actieve date, of een picknicken in het park of iets dergelijks?

5. Kies de juiste 60+ datingsites

Er zijn veel goede en betrouwbare datingsites in Nederland en België. Sommigen van hen zijn populair bij jongeren en sommigen hebben meer volwassen singles.

Wanneer je op zoek bent naar online senioren dating, raden we je deze twee sites aan:

  • Elitedating.nl (veel opgeleide singles)
  • 50plusmatch.nl (een site voor meer dan 50 jaar oud singles)

Ze zijn allebei gratis om te registreren en te proberen, probeer ze uit en zie welke bij je past.

Elitedating.nl is geschikt voor alle leeftijdsgroepen, maar volgens ons onderzoek is het zeer populair geworden bij oudere singles (vooral alleenstaanden met een academische opleiding).

6. Ga op date snel nadat je iemand leren kennen hebt

Als je op zoek bent naar liefde en een echte relatie, raden we het volgende aan:

Regel snel een echte date, en begin niet over je hele leven via de chat met een onbekende. Zoals je weet, gaat een relatie altijd over de fysieke chemie tussen twee mensen. De persoon online kan immers anders zijn dan hij of zij beweert. Als je verder weg woont, zal een video-oproep (bijvoorbeeld met Skype) veel meer over de persoon onthullen dan alleen een chat.

Maar de beste optie is, om gewoon een date te regelen op café of een andere openbare plaats, kort nadat je iemand online hebt leren kennen. Als de persoon niet interessant is, kun je na het eerste drankje zelfs al naar huis gaan. Voor je eigen veiligheid is het niet aan te raden om iemand thuis (of op een andere privélocatie) voor de eerste keer te ontmoeten!

Conclusie

Tijd voor ons om uw liefdesleven te activeren. Of als liefde te ernstig klinkt, maak dan gewoon kennis met nieuwe mensen – dat is ook prima! Het belangrijkste is dat je actief wordt en met nieuwe mensen begint te praten. Als je “klikt” met iemand, ga dan gewoon een koffie drinken en kijk waar het toe leidt.

Senioren dating is een groeiend fenomeen en er zijn duizenden 60+, 70+ en zelfs 80+ singles die aan online dating doen. Sluit je dus aan bij de bovengenoemde 60+ dating sites en binnen de 10 minuten kan je al chatten met anderen!

Veel plezier!

2 REACTIES

  1. Graag zou ik in contact willen komen
    Met een man voor vriendschap.
    Om elkaar wat aan te vullen in het leven.
    Zelf ben ik 63jaar .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here