Wil je een serieuze relatie vinden? 
6 tips + de beste serieuze datingsites

serieuze relatie vindenAls je de vleeskeuring in de moderne dating apps ook beu bent, en je meer geïnteresseerd bent in serieuze dating, dan is dit artikel voor jou.

Velen hebben het over Tinder wanneer ze praten over het ontmoeten van nieuwe mensen. Maar voor velen is dat veeleer een “spel” dan een manier om een serieuze relatie te vinden.

Dus als je een serieuze relatie wilt vinden, hebben we hier een aantal tips en ideeën voor jou. We zullen ook een lijstje maken van goeie serieuze datingsites waar je een aantal gelijkgezinde singles kunt ontmoeten.

Laten we eraan beginnen:

1. Behoud je standaard

Vaak als je lange tijd alleenstaand bent, kan het zijn dat je slechte beslissingen begint te nemen met de mensen die je gaat daten. Je zou je normen kunnen verlagen enkel om je liefdesleven wat op te peppen.

Maar als je op zoek bent naar een serieuze relatie is het niet de moeite waard om je daarmee in te laten. Je zelfvertrouwen zal misschien een beetje verhogen als je wat aandacht krijgt van iemand, maar als je al enkele grote fouten in de andere persoon ziet, zullen deze problemen nog groter worden in de volgende maanden en jaren (als je al een relatie aangaat). Je kunt sommige persoonlijkheidskenmerken gewoon niet veranderen naar jouw smaak.

Dus, is het beter om je normen op een fatsoenlijk niveau te houden, dan in een slechte relatie te springen alleen maar omdat je eenzaamheid wilt vermijden.

2. Verwacht niet dat een relatie je zal “redden”

Sommige mensen hebben een relatie nodig om zich gelukkig en tevreden te voelen. Maar deze mentaliteit kan schadelijk zijn voor jezelf en je toekomstige relatie. Het is gewoon niet gezond om te afhankelijk te zijn van iemand anders.

Optimaal moet je een gelukkig individu zijn voordat je een ander gelukkig kunt maken in een nieuwe, serieuze relatie. En zo gaat het ook andersom – je moet een persoon zoeken die gelukkig is en niet iemand die op zoek is naar iemand om hen te redden.

3. ..concentreer je dus eerst op jezelf

Voel je dat je vastzit in het leven? Altijd dezelfde job, dezelfde sportschool, dezelfde supermarkt, dezelfde vrienden…? Je leven is als een lus en je hebt het gevoel dat je nergens komt?

Als je het gevoel hebt dat je een schop onder je kont nodig hebt, probeer dan nieuwe hobby’s te starten, verander van baan (als je er echt ziek van bent), ga naar een nieuwe sportschool, ontmoet nieuwe mensen door middel van een aantal netwerkevenementen, enzovoort.

Het leven begint aan het einde van je comfortzone, zeggen ze…

Dus als je het gevoel hebt dat je liefdesleven vastzit en je leven zich ontwikkelt rond dezelfde dingen, begin dan iets NIEUW te doen.

Lees ook: 10 tips om singles te ontmoeten

4. Gebruik alleen de serieuze datingsites

serieuze datingsitesAls je een serieuze relatie wilt vinden, moet je de snelle en op foto gebaseerde dating apps zoals Tinder vergeten. Zoals eerder gezegd, zijn voor veel mensen deze apps alleen entertainment en veel van de gebruikers zitten eigenlijk al in een relatie. Het is dus vooral bedoeld voor snelle flirts, of het testen van hun “marktwaarde” in de vrijgezellenmarkt. Het is zelfs een verslaving voor veel mensen om de Tinder “game” te spelen.

Dus welke zijn de beste serieuze datingsites die er zijn? Hier zijn onze 3 favorieten:

Ze voldoen vrijwel aan iedereen zijn behoeften. Probeer dus ten minste 1 ervan uit.

Lees ook: 10 beste datingsites in Nederland (2019)

5. Presenteer jezelf op de juiste manier voor serieus daten

Als je half naakt bent of met die belachelijke duckface op al je foto’s staat, kan je een verkeerd signaal sturen. Ja, we zijn seksuele wezens maar wanneer we serieus daten, proberen jezelf dan op een meer ‘normale’ manier te presenteren.

Zet dus een duidelijke en neutrale foto van je gezicht en misschien wat activiteitenfoto’s van de hobby’s die je leuk vindt.

En je moet je dating profiel zeker niet leeg laten en alleen op foto’s vertrouwen wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. In een echte relatie is de persoonlijkheid belangrijk (ah, echt?!) wees dus moedig en schrijf over je hobby’ s, interesses en wat je graag doet in je dagelijks leven.

6. Maar: veel plezier natuurlijk, zelfs als je een serieuze relatie wilt vinden

Hoewel je op zoek bent naar een serieuze relatie mag je niet te serieus klinken op je dating profiel en in het algemeen tijdens het daten.

Het is hetzelfde als zeggen “Ik heb een goed gevoel voor humor”. Welnu, laat dit dan zien door een goede grap te vertellen in de plaats, dat komt veel beter over.

Het schrijven van iets als “Ik ben hier om een serieuze relatie te vinden” stuurt het verkeerde soort vibes en legt onnodige druk op de andere persoon die je profiel voor de eerste keer leest.

Leg jezelf uit – je hobby’ s, interesses en hoe het leuk dagelijks leven er voor je uitziet. Dan kun je uitleggen met welk soort mensen je graag in de buurt bent.

Als je zulke dingen uitlegt, geeft het al aan dat je op zoek bent naar iets zinvoller. En het zet de lezer niet te veel onder druk als je schrijft “Ik ben op zoek naar een serieuze relatie”…

Conclusie

Ziezo, een snelle samenvatting voor serieuze dating:

  • Presenteer jezelf in je foto’s op een natuurlijke “vrouw/man situatie” (vermijd te seksuele signalen of die belachelijke duckface)
  • Focus in je profieltekst op zinvolle dingen zoals je hobby’s, interesses en wat voor soort mensen je leuk vindt om bij te zijn. En zeg niet alleen “ik ben op zoek naar een serieuze relatie!”
  • Veel plezier en blijf geduldig (er kunnen verschillende dates nodig zijn om de jackpot te winnen)

Klaar? Ga naar Relatieplanet.nl of bekijk de bovenstaande serieuze datingsites!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here