Leuke singles ontmoeten? Dat kan! 10 tips om alleenstaanden te ontmoeten!

Singles ontmoetenAls je denkt aan plekken waar je singles wilt ontmoeten, ben je op de juiste plek gekomen.

Je zou kunnen denken dat alle anderen zo verbonden zijn en altijd dates vinden op Tinder of andere sociale netwerken…

Maar wist je dit al?

Studies tonen aan dat we in de westerse wereld eenzamer zijn dan ooit tevoren, ook al hebben we al deze technologie voorhanden. Iedereen kijkt en lijkt druk, maar eigenlijk koppelen die smartphones ons los van echte menselijke interactie.

Maar laten we daar niet te diep over uitbreiden.

Je bent hier voor praktische tips om nieuwe mensen te ontmoeten. Het nachtleven is natuurlijk een fundamenteel antwoord, maar dat wist je al. Laten we dus even kijken naar de andere opties.

Datemeester heeft 10 stevige tips voor jou om leuke singles te ontmoeten. Dit zijn ze:

1. In de supermarkt, op straat – overal kan je alleenstaanden ontmoeten:

De eerste keer dat je dit doet, kan voor velen moeilijk zijn. Een willekeurige persoon benaderen op klaarlichte dag?

Maak het niet te moeilijk voor jezelf. Als je iemand interessant ziet op straat, ga dan gewoon even iets vragen. Zoals, ‘weet je waar dit of dat is’? ‘Weet u of deze bus naar X gaat?’ Vraag gewoon iets, ook al weet u misschien het antwoord al.

Dus, vergeet die cliche versierzinnetjes en stel een willekeurige vraag aan de interessante uitziende persoon die je ziet in de stad of bij de groenten in de supermarkt. Als je het gevoel hebt dat ze klaar zijn voor een gesprek (en niet alleen een passief antwoord geven op je vraag), blijf praten en stel dan uiteindelijk voor om eens een koffie te gaan drinken.

2. Singles ontmoeten in de sportschool? Deze tip wordt ondersteund door de wetenschap, lees het hier:

Sport beoefenen is altijd een goed idee, toch? Naar de sportschool gaan of andere sportactiviteit is een goede manier om alleenstaanden te ontmoeten.

nieuwe mensen ontmoeten

Maar je moet het trage spel spelen als je mensen in de sportschool ontmoet – het is een beetje te onwennig om gewoon mensen te benaderen zoals in de nachtclub. Ga regelmatig sporten en begin vertrouwd te raken met de gezichten die er vaak komen. Binnenkort wordt het normaal om een neutrale hallo te zeggen tegen andere mensen als je ze vaak ziet. En dan leidt het ene tot het andere.

En volgens psychologie, heet dit fenomeen het ‘mere exposure effect’. Dit betekent dat als we regelmatig hetzelfde gezicht zien, we ze meer gaan waarderen – en omgekeerd. Als je regelmatig iemand in de sportschool tegenkomt en je ze dan toevallig in het nachtleven ziet, is het veel gemakkelijker om ze te benaderen als de gezichten met elkaar vertrouwd zijn.

3. Taalcursussen een goede plek om singles te ontmoeten?

Als je geïnteresseerd bent in talen, moet je eens taalcursussen proberen aan de lokale open universiteit of andere private taleninstituten. Het zijn geweldige plaatsen om alleenstaanden ontmoeten. Zij zijn er immers om met nieuwe mensen te leren communiceren.

Meestal zijn er veel vrouwen die taalcursussen volgen. Maar jongens: maak het niet duidelijk dat je er bent om vrouwen te versieren. Wees geïnteresseerd in de taal en houd u daarnaast open als er zich wat “mogelijkheden” bevinden.

4. Koken, barista of craftbeer cursussen?

Tegenwoordig bevinden er zich allerlei fenomenen in de horeca. Of het nu gaat om koffie leren maken, Thais leren koken of craft beer leren maken. Het zijn de perfecte plaatsen om andere hipsters en gewoon gewone mensen te ontmoeten die genieten van de fijnere dingen in het leven.

5. Singles online ontmoeten (kies zorgvuldig waar!)

Als Tinder of andere datingapps te ondiep zijn voor uw smaak, probeer dan meer ernstige datingdiensten. Zoals u misschien weet, is Tinder slechts een “spel” voor veel mensen. Een paar jaar geleden werd in een studie zelfs gesuggereerd dat meer dan 40 % van de Tinder-gebruikers al in een relatie of huwelijk zit!

Wil je leuke singles ontmoeten? Dan kan het een goed idee zijn om naar betere opties te zoeken.

De gemakkelijkste manier is om te beginnen met de volledig gratis datingsites. Ga bijvoorbeeld eens kijken op HappyPancake.nl.

Of u kunt proberen om singles te ontmoeten op Facebook – via afzonderlijke groepen voor singles in uw stad of je kan eens dat meisje of jongen waar je een geheime op hebt een berichtje sturen!

Lees ook: Top 10 – Beste datingsites in Nederland

6. Meetup.com, events voor singles, en allerlei andere evenementen!

Als je al een tijdje single bent en dat wilt veranderen, moet je actie ondernemen. Ga naar elk nieuw evenement dat je op zijn minst op afstand interessant vindt. Gewoon nieuwe mensen ontmoeten en je sociale kring verbreden. Misschien kan die nieuwe vriend van jou je aan iemand voorstellen?

Het kunnen ontmoetingen zijn via Meetup.com (bijeenkomsten volgens verschillende interesses) of meer directe individuele bijeenkomsten zoals speeddates enzovoort.

7. Honden (of kinderen) zijn geweldige gespreksstarters

Honden zijn doorgaans magneten voor gesprekken in een park. Als je een man bent, en je vriend vraagt je om een dag voor hun hond te zorgen, maak dan van deze gelegenheid gebruik. Ga op een mooie dag naar het park met de hond, geniet van je tijd en ervaar de magnetische kracht van een hond bij vrouwen.

Of, zoals Charlie Harper denkt, een kind kan nog beter zijn dan een hond als je vrouwen wilt aantrekken:

8. Vertel je vrienden dat je iemand wilt ontmoeten

Als je je vrijgezellenstatus wilt kwijtraken, is het tijd om aan jezelf en je vrienden toe te geven dat je iemand wilt ontmoeten. Vraag aan je vrienden of ze iemand kennen die geschikt voor je is. Er is zelfs een datingapp, ‘Hinge’, die in je vriendenkring kijkt voor geschikte partners.

Vergeet dus die verhalen zoals “Ik ben een vrolijke single!” en vertel je vrienden dat je interessante singles wilt ontmoeten. Dan houden ze daar rekening mee en regelen zo misschien een date voor je.

9. Talenuitwisseling om mensen uit andere landen te ontmoeten

Ben je geïnteresseerd in talen? Speciaal voor jullie singles in Amsterdam zijn er veel expats in de stad – of het nu gaat om uitwisselingsstudenten of professionals die naar Nederland zijn verhuisd.

Het idee is dat ze Nederlands van je leren en jij de taal leert die zij spreken. En als de ontmoeting in een bepaalde richting gaat, spreek je aan het eind van de nacht misschien wel de taal van liefde met elkaar.

10. Reis naar een andere stad of land

Als je het gevoel hebt dat je liefdesleven een beetje vastgeroest is, waarom ga je dan niet één keer in het weekend of nog langer op reis?

Wanneer je vaak afstand neemt van je dagelijks leven krijg je vaak nieuwe ideeën en kijk je naar de dingen vanuit een andere invalshoek. En misschien ontmoet je wel iemand interessants op reis? Veel mensen zitten tegenwoordig in een langeafstandsrelatie en zelfs als het gewoon een vakantieliefde, heb je tenminste je liefdesleven nog steeds wat opgepept.

Conclusie

Er zijn dus heel wat plaatsen om singles te ontmoeten.

De hoofdreden is om ACTIEF TE WORDEN en je ogen en oren open te houden. Isoleer jezelf niet van de wereld met je koptelefoon en door te leven in je eigen smartphonewereldje. Je kunt overal andere singles ontmoeten wanneer je gewoon de juiste mindset hebt!

En, aangezien je dit aan het lezen bent met je smartphone of laptop, bezoek dan zeker ten minste HappyPancake.nl – en het is helemaal gratis.

Heb je tips voor ons?

Wat zijn volgens jou de beste plaatsen om alleenstaanden te ontmoeten? Laat hieronder een opmerking achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here