Tinder alternatieven: 5 apps & sites die beter zijn dan Tinder!

tinder alternatiefWe snappen het, je bent er gefrustreerd over en je vraagt je af of er wel iets beter dan Tinder bestaat?

Veel mensen stellen deze vraag dus schreven we een artikel met de 5 beste alternatieven voor Tinder – en we hebben er een korte beschrijving bijgeschreven voor wie ze goed zijn.

… en dat is nog niet alles:

Het is ook goed om te weten waarom Tinder niet voor u heeft gewerkt. We hebben aan het eind van dit artikel 5 mogelijke redenen opgesomd waarom Tinder niet voor u heeft gewerkt zoals u had gehoopt.

Beste Tinder alternatief 2019:

Deze zijn niet in een bepaalde volgorde, maar het hangt echt af van wie u bent en wat u zoekt. Maar lees ze allemaal rustig door:

1. EliteDating.nl – goed Tinder alternatief voor opgeleide singles boven de 30 jaar

alternatieven voor tinder

Ben je rond de 30 jaar of ouder, hoogopgeleid en/of carrièregericht, probeer dan EliteDating.nl.

Het doel van de site is dat je eerst een persoonlijkheidstest invult (interessant om in te vullen als je echt een goede relatie wilt vinden!) en vervolgens suggereren ze je andere singles die bij je passen.

Het is een onderzocht feit, dat mensen met een gelijkaardige opleiding en achtergrond een langere en gelukkiger relatie vormen. Dus als je hoger opgeleid bent en/of carrièregericht bent, ouder dan 30 jaar bent, dan is dit het perfecte Tinder alternatief voor jou.

Probeer gratis: EliteDating.nl

Lees ook: Top-10 datingsites in Nederland!


2. Relatieplanet – veel beter dan Tinder als je een relatie wilt!

tinder alternatief 2018

Als we kijken naar pure statistieken, dan is Relatieplanet.nl waarschijnlijk de meest populaire datingsite van Nederland. Hun website telt 1,8 miljoen bezoekers per maand. Denk daar maar eens over na. 60 000 per dag – met andere woorden: dagelijks een groot stadion vol mensen waaruit u kunt kiezen om mee te chatten.

Relatieplanet concentreert zich – zoals de naam al doet vermoeden – op mensen die een relatie willen. U kunt gebruikers zoeken op basis van bepaalde filters, zodat u niet op basis van een paar foto’s naar links of rechts hoeft te vegen. Het is het perfecte tegenovergestelde van de pretentieuze wereld van Tinder.

Probeer gratis: Relatieplanet.nl


3. VictoriaMilan.nl – datingsite waar vrouwen en mannen in een relatie zoeken naar seks

tinder alternatieven 2019

Het is algemeen geweten dat ongeveer de helft van de bevolking op een bepaald moment vreemdgaat. Ze willen seks met andere mensen maar willen daarom hun relatie nog niet zomaar stoppen.

VictoriaMilan.nl is een veel discretere website dan Tinder. Je kunt je foto’s wazig maken en toegang verlenen aan bepaalde leden om je foto’s te bekijken. Zoals je misschien al hebt ondervonden, is het op Tinder immers vrij gemakkelijk om te botsen op mensen die je kent. En als vrienden van je partner je op Tinder vinden, dan zal je heel wat mogen uitleggen.

Als je dus seks met vrouwen of mannen wil hebben die zich in een relatie bevinden (er zijn echter ook veel singles), probeer dan zeker deze site.

Probeer het gratis: VictoriaMilan.nl


4. Bumble – een Tinderkloon – maar nog steeds beter dan Tinder?

Bumblebumble - beter dan tinder? is een dating app die heel erg op Tinder lijkt, maar misschien wat meer finesse heeft. Het is nog steeds sterk gericht op foto’s met weinig ruimte voor een profieltekst. Eerst moeten beide personen matchen (elkaar dus leuk vinden) maar dan moet de vrouw – in tegenstelling tot bij Tinder – het eerste bericht sturen.

Hoewel het zeer sterk op foto’s gericht is denken velen dat het nog steeds beter dan Tinder is.


5. Badoo – voor jongeren die op zoek zijn naar een vergelijkbare ervaring als Tinder

badoo of tinderBadoo is een zeer gelijkaardig Tinder alternatief – het is vooral voor jonge mensen en het is sterk gebaseerd op foto’s met “leuk” / “niet leuk” knoppen. Het lijkt ZEER populair te zijn in Nederland als we kijken naar de statistieken van Google.

Dus als je vraagt of je moet kiezen tussen Badoo of Tinder, het maakt niet echt uit. Ze zijn allebei even goed (of slecht) – afhankelijk van wat u zoekt. Ze zijn goed om te flirten online en het vinden van de occasionele date of een onenightstand. Maar het is niet echt iets om een serieuze relatie vinden.

Een paar redenen waarom de bovenstaande apps beter dan Tinder zijn:

Het is goed om te weten waarom je de mensen die je op Tinder hoopte te ontmoeten, niet ontmoet. Dus hier is onze belangrijkste reden waarom het zou kunnen zijn dat het niet werkt voor zo veel mensen:

1. Tinder is alleen goed voor deze groepen mensen:

  • Zeer goed uitziende mannen – laten we zeggen, de top 5-10 % van de mannelijke bevolking.
  • Vrouwen

Oké, het is niet zo eenvoudig – veel vrouwen zijn ook niet blij met Tinder. Mogelijk omdat veel mannen altijd naar rechts vegen, maar dan beginnen ze niet zo actief gesprekken of gaan ze niet op date. Vrouwen krijgen veel aandacht op Tinder (46% van de vrouwen wordt volgens deze studie naar rechts geveegd – tegenover slechts 14% van de mannen). Het is gewoon een voortdurend kat-en-muis -race waar niemand iets krijgt.

2. Tinder heeft tonnen mensen die al in een relatie zitten

Een studie van een paar jaar geleden suggereerde dat 42% van de Tindergebruikers al een relatie heeft. Dus is het ook een manier geworden voor sommige mensen om hun partner te bedriegen – of gewoon om wat meer actie te krijgen in hun liefdesleven als hun huidige relatie niet zo goed loopt.

3. Tinder dient om je ego te vergroten

Een andere groep mensen die uw Tinder ervaring onsuccesvol maken zijn de ego-boosters.

Ze zijn niet op zoek naar echte dates, maar wel naar shotjes dopamine voor hun hersenen om zich goed te voelen voor een korte tijd. Wanneer je een match en berichten van andere mensen krijgt, krijg je deze korte momenten van plezier – dopamine-injecties als het ware.

Maar de ego boosters zijn verslaafd aan continue nieuwe matches en eventueel enkele dates te doen of een onenightstand. Ze keren altijd terug naar de app om iets beter en spannender te zoeken… niets zal altijd goed genoeg zijn.

Dus als u op zoek bent naar iets serieuzer tijdens uw dates, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de apps of sites die beter zijn dan Tinder.

4. Het algoritme van de Tinder laat je niet genoeg zien?

Je weet hoe het Facebook algoritme je de inhoud laat zien dat je leuk vindt – of wat voor politieke agenda ze ook willen om de mensen mee te hersenspoelen?

Tinder werkt op dezelfde manier – ze hebben bepaalde algoritmen, wat betekent dat uw profiel niet altijd aan veel gebruikers wordt getoond. En dat weet je niet eens. Een goed alternatief voor Tinder is daarom een site waar je zelf naar gebruikers kunt zoeken.

Ons gok is dat het afhangt van uw “score” in het algoritme. Veel zaken kunnen deze score beïnvloeden, zoals:

  • Als je iedereen naar rechts veegt, is het slecht (je hebt geen standaard voor je partner)
  • Als je geen enkele swipes naar rechts krijgt, is het slecht (tijd om je profiel te pimpen)
  • Als je geblokkeerd wordt door veel gebruikers, is het slecht (schrijf iets mooiere berichten)
  • Als je een betalend lid bent of niet

… en wie weet welke andere factoren daarbij nog een rol spelen.

Tinder heeft veel meer mannen dan vrouwen. Laten we zeggen dat een man ALTIJD naar rechts veegt bij elke vrouw die hij op zijn schermpje tegenkomt. Het algoritme zou kunnen denken dat je geen criteria hebt voor je vrouwen, dus word je niet erg serieus genomen.

Het resultaat daarvan? Je profiel zal aan minder vrouwen worden getoond!

5. Uw profiel is niet goed genoeg

Oké, laten we niet alles de schuld geven en niet in de spiegel kijken. Elk mens is goed genoeg om liefde te vinden, maar je Tinder profiel is misschien niet goed genoeg. U wilt geweldige foto’s en iets interessants of grappigs in uw profieltekst. Mensen spenderen mogelijk minder dan 1 seconde aan uw profiel zodat u een STERKE eerste foto nodig heeft.

Nou, misschien is dat precies de reden waarom veel mensen nu op zoek zijn naar alternatieven voor Tinder die niet zo oppervlakkig zijn?

Conclusie over Tinder alternatieven

Ter afsluiting van dit artikel wil ik nog een paar tips meegeven:

  • Neem Tinder niet te serieus – voor veel mensen is het gewoon een spelletje.
  • Probeer een paar van deze Tinder alternatieven van hierboven uit (EliteDating.nl bijvoorbeeld als je ouder dan 30 bent!)
  • Vergeet ook de offline dating wereld niet (raadpleeg onze 10 tips om leuke singles te ontmoeten)

Laat hieronder een bericht achter om te vertellen wat uw favoriete Tinder alternatief is en waarom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here