Tinder in Nederland: 10 tips en feiten die je moet weten

tinder nederlandHier vindt u de ultieme gids voor het gebruik van Tinder in Nederland. U krijgt een aantal goede Tinder tips en ook enkele interessante statistieken en feiten over de app!

Tinder is een spel waar je je seksuele marktwaarde kunt testen en voortdurend een nieuwe dosis dopamine voor je hersenen kunt krijgen. Sommigen noemen het zelfs digitale heroïne.

Nou, oké, sommige mensen hebben effectief dates gevonden en zelfs een relatie gevonden via Tinder.

Wat uw gebruik voor Tinder ook is, hier zijn onze 10 dingen en tips die u moet weten over de wereld van Tinder:

1. Geboorte van Tinder (wat is Tinder?)

Wat is Tinder eigenlijk?

In 2012 werd een dating app, Tinder genaamd, uitgebracht. Het doel is om mensen die zich in hetzelfde gebied bevinden met elkaar te verbinden (de locatiefunctie van de smartphone moet ingeschakeld zijn).

Het idee van de app was en is dat pas als beide mensen geïnteresseerd zijn in elkaar, het chatten kan beginnen.

Nu we in 2019 zijn, heeft Tinder meer dan 50 miljoen gebruikers over de hele wereld en wie weet hoeveel in Nederland. Laten we gewoon zeggen: VEEL!

2. Hoe werkt Tinder?

Om te beginnen, downloadt u de gratis Tinder app uit de Appstore (iPhone) of Play-store (Samsung of andere Android-telefoons).

Daarna log je in met je Facebookaccount OF met je telefoonnummer. Vroeger had je een Facebookaccount nodig maar nu niet meer.

Je geeft je telefoonnummer op, waarna je een verificatiecode krijgt via SMS die je daarna in Tinder invult.

Dan ben je officieel lid en kan je je profiel instellen. Je kunt basisfilters instellen zoals de afstand waarbinnen je match suggesties zich bevinden en welke leeftijd ze moeten hebben.

Daarna upload je minstens 1 foto van jezelf. Voeg een profieltekstje toe (meer tips hierover onderaan dit artikel). Het is een snel en makkelijk proces.

Wanneer je profiel voltooid is, zal de app je foto’s en profielen tonen van andere leden. Dan kan je het volgende doen:

 • Naar links vegen (of druk op het rode kruis) als de gebruiker u niet bevalt en u ze nooit meer wilt zien.
 • Naar rechts vegen (of druk op het groene hart), wat betekent dat je ze leuk vindt.
 • Druk op de blauwe ster, wat betekent dat je die persoon superleuk vindt (meer hierover verderop in het artikel).
 • Tik op de rechterkant van het scherm en u ziet andere foto’s van de gebruiker
 • Tik op de cirkel met “i” erin en u ziet het profiel van de gebruiker.

En als je een match krijgt (beide gebruikers hebben op elkaar geklikt) heb je een pop-up venster dat zegt dat jij en X een Tinder paar zijn. Dan kunt u met deze persoon communiceren!

 

3. Tinder op PC (of andere toestellen)

Tegenwoordig kun je Tinder ook op een computer gebruiken – of het nu een PC, Mac of zelfs een tablet is. Je registreert of logt gewoon in via hun website en begint te vegen – het lijkt bijna op de versie van de mobiele app.

tinder op pc
Screenshot: YouTube / Tinder

Het blijft actief op de achtergrond en geeft je meldingen wanneer er activiteit in Tinder is. Als u het ook op uw telefoon hebt, blijven uw computer en mobiele telefoon gesynchroniseerd. Dus als u een afbeelding of tekst toevoegt in een van beide, worden beiden bijgewerkt.

U kunt nu dus doen alsof u aan het werk bent op kantoor tijdens het vegen naar links en rechts.

4. Mannen versus vrouwen in Tinder?

Tinder is een heel andere speeltuin voor mannen en vrouwen.

Uit statistieken blijkt dat mannen 46 % van de vrouwen die ze op hun scherm zien, naar rechts vegen.

Vrouwen vinden slechts 14 % van de mannen die ze zien leuk. Dus, een vrouw die er beter dan gemiddeld uitziet kan er bijna zeker van zijn dat de man ze al naar rechts heeft geveegd.

Welke conclusies kunnen we hieruit trekken? Hier is één theorie:

1. Goed uitziende en sociaal getalenteerde mensen vinden altijd een partner. Zoals dit altijd al in de geschiedenis van de mensheid is geweest.

2. Gemiddelde uitziende vrouwen zullen (bewust) hun normen voor mannen verhogen wanneer ze zien dat ze overeenkomen met mannen die er beter uitzien dan hun eigen “niveau”. Ze zullen waarschijnlijk een date krijgen en uiteindelijk met elkaar in bed belanden. Maar als de seksuele marktwaarde van de man hoger is, zal de man het als een nachtstand beschouwen terwijl de vrouw nog meer wil. Als dit scenario zich meerdere malen herhaalt, zal de vrouw alle mannen als varkens etiketteren, haar haar kort knippen en rood verven, en je raad het al, een hardcore feministe worden.

3. Doordat gemiddelde vrouwen ook hun zoekcriteria beperken tot de TOP 5-10% van alfa mannetjes, blijft een groot deel van de gemiddelde mannen zonder aandacht in de harde wereld van Tinder. Ze zullen hun eigenwaarde verliezen en beginnen verontrustende hoeveelheden alcohol te drinken.

Grapje hoor, neem deze theorie echt niet te serieus. Maar in online dating, zijn de vrouwen bazen en dit geldt vooral voor Tinder!

Hier is een interessant video-experiment van hoe Tinder is voor een man versus een vrouw:

5. Tips voor uw Tinderfoto’s:

Omdat Tinder een zeer snel spel is, moet vooral de hoofdafbeelding in je profiel PERFECT zijn! Zeker voor mannen zoals je in het vorige hoofdstuk kon zien.

In dit artikel (in het Engels) kunt u bijvoorbeeld zeer uitgebreide tips vinden over wat voor foto’s, vooral voor mannen werkt. Hier volgen onze korte tips en hoofdpunten uit dat onderzoek:

 • Laat uw gezicht duidelijk zien (hetzij een gezicht, hetzij een foto vanaf de taille)
 • Geen zonnebril of hoeden
 • Geen groepsfoto’s
 • Bij voorkeur geen selfies (eerder een timerfoto nemen als er niemand anders is om de opname te maken)
 • Activiteitenfoto’s zijn geweldig (veel beter dan die donkere badkamerfoto’s) – deze laten zien dat je een actief en interessant persoon bent.

6. Tinderprofiel

Ook al zijn foto’s het belangrijkste op Tinder, met een goed profiel kunt u zelf naar rechts geveegd worden als de andere persoon twijfelt bij het kijken naar uw foto’s.

Als u er goed uitziet en op zoek bent naar een andere mooie persoon, kunt u zelfs zonder korte introductie overleven.

Maar:

Als je (als man) niet bij de top 5-10% van de mooie mensen bent, moet je misschien ook wat moeite doen met de tekst. En ook iedereen die niet alleen maar op zoek is naar een onenightstand, schrijft beter een beetje meer over zichzelf.

Een goed Tinder profiel is meestal niet erg diepgaand of formeel zoals misschien in meer traditionele serieuze datingsites. Met een Tinder profieltekst (opnieuw voor de man) moet het goede gevoelens creëren bij de persoon die het leest. Dus op de een of andere manier uniek, grappig of anders mysterieus of interessant. Zoals ze zeggen, vrouwen geven niet om wat je weet en hebt, maar hoe je hen doet voelen.

Dus zelfs als u op zoek bent naar een relatie, houd dan het profiel vrij kort, “licht” en interessant!

7. Goede openingszinnen in Tinder

Een andere vaak Gegoogelde vraag is dus wat die goede openingzinnen op Tinder zijn.

Er is geen 1 perfecte openingszin. Voor sommige mensen is een normale chat gewoon prima. Maar voor sommigen moet je echt je beste trucs en grappen laten zien zodat ze zich geamuseerd voelen.

Waarschijnlijk is de grootste fout is om gewoon “Hey” of “Hoe gaat ie” te schrijven? Zeker als je een kerel bent.

Nogmaals, vrouwen krijgen de meeste aandacht op Tinder, dus als je geen supermodel bent als man, moet je een aantal emoties bij het meisje loskrijgen door iets interessants te schrijven.

Zeg misschien iets over haar profieltekst of foto’s. Of maak een specifiek compliment over iets wat je op hun foto’s hebt gezien. Dit geeft een signaal af dat u haar profiel daadwerkelijk hebt gelezen en u niet alleen een standaard massabericht verstuurt zoals “Heyyy” of “hallo sexy”.

8. Betaalde versus gratis Tinder (Superlike & andere functies)

Met de gratis versie van Tinder kunt u gemakkelijk aan de slag:

 • Onbegrensd door profielen bladeren
 • Veeg naar rechts (like) met beperkte hoeveelheid tijd per dag (er is geen exact aantal dat we geloven – als je een precies aantal kent, laat dan hieronder een opmerking achter!
 • Wanneer alle likes opgebruikt worden, moet u 12 uur wachten tot de likes gereset zijn.
 • Je kunt 1 superlike per dag geven (dit betekent dat de andere persoon al ziet voordat je beslist dat je ze superleuk vindt!

Er zijn 2 verschillende versies van de betaalde versie:

Tinder Plus:

Tinder Plus is de goedkoopste manier om aan de slag te gaan. De kenmerken zijn:

 • Onbeperkt aantal likes per dag
 • 5 super likes per dag
 • 1 gratis boost per maand (je staat voor de wachtrij en de kans op een wedstrijd is groter)
 • U kunt uw profiel tot in detail instellen (en wat anderen van u kunnen zien)
 • U kunt bladeren door gebruikers in andere steden en landen (en misschien een date regelen nog voordat u naar uw bestemming reist)

tinder gold in nederlandTinder Gold:

De Gold versie heeft alle functies van Tinder Plus en een geweldige tijdbesparende functie:

Je kunt in één galerij bladeren door alle mensen die je al leuk gevonden hebben. U kunt dan gewoon plukken uit deze hoop, en direct naar rechts gaan vegen bij je favorieten.

Prijzen voor de betaalde Tinder abonnementen kunnen variëren van gebruiker tot gebruiker, maar meestal kunt u met Tinder beginnen met ongeveer 10 € per maand. U ziet de exacte prijzen in de app wanneer u deze hebt geïnstalleerd.

 

9. De goede en slechte kanten van de Tinder

Laten we een aantal goede en slechte dingen over Tinder analyseren.

De goede dingen zijn natuurlijk het gebruiksgemak. Het simuleert onze ervaringen in het echte leven waarin we in de stad wandelen, een aantrekkelijk uitziende persoon zien, maar ze niet durven te benaderen. Maar in de digitale wereld is het gemakkelijker.

Hier zijn een aantal goede dingen over Tinder:

 • Eenvoudige en snelle installatie, eenvoudig in gebruik
 • GRATIS – hoewel met enkele beperkingen
 • Veel gebruikers!

Klinkt geweldig, nietwaar? Maar Tinder heeft ook een negatieve reputatie.

Hier zijn wat minder goeie dingen:

Ten eerste, het zoeken naar gezelschap is voor veel mensen een soort hobby of vrije tijd activiteit geworden – zonder de intentie om op date te gaan. Mensen zijn op zoek naar deze dopamine-injecties voor hun hersenen. Geef toe: het voelt goed aan als je een bericht op je telefoon krijgt, of als iemand je updates leuk vindt op social media, of nog beter – een onbekende is geïnteresseerd in je op een romantische of seksuele manier.

Het is dezelfde chemische stof in de hersenen die wordt geactiveerd door gokken, alcohol of andere stoffen.

Je zou kunnen “verslaafd” geraken aan de matches, berichten en zelfs de onenightstands. U zult nooit tevreden zijn met één persoon omdat u meer en meer wilt. Je denkt altijd “hmm, misschien is er wel iemand die een beetje beter is…?”

Een studie van een paar jaar geleden suggereerde zelfs dat 42 % van de Tindergebruikers al een relatie heeft!

En ook dit nog:

In een ander onderzoek werd aangetoond dat Tinder gebruikers minder zelfvertrouwen hebben en dat ze minder blij zijn met hun uiterlijk dan niet-Tinder gebruikers.

Dus, voor veel mensen is Tinder slechts een oppervlakkig spel dat dient om nieuwe spanning en opwinding in hun leven te krijgen. Als je op zoek bent naar iets ernstiger, blijf dan verder lezen:

10. Alternatieven voor Tinder in Nederland?

Anno 2019 zoeken veel mensen naar goede alternatieven voor Tinder (wanneer ze zoeken naar een relatie):

Het kan bijvoorbeeld zijn dat vrouwen geen mannen vinden die meer willen dan alleen seks. Of een middelmatig uitziende man krijgt niet de matches waar hij op had gehoopt. Of mensen doen maar wat en willen geen echte dates. Dat is zeer frustrerend voor degenen die echt wel mensen willen leren kennen tijdens een afspraakje met een drankje.

Wat de reden dan ook mag zijn, er hangt een soort van frustratie rond het hele Tinder-gedoe. Nu gebruiken heel wat mensen “normale” datingsites.

Het tegenovergestelde van Tinder is EliteDating.nl. Vele – vaak hoog opgeleide en carrièregerichte – 30+ singles hebben hier hun partner gevonden.

Pariship is een zeer goede bekende site, in het bijzonder geschikt als je eind de 20 bent of ouder.

Maar lees ook zeker onze Top 10 datingsites lijst.

En als je op zoek bent naar datingapps zoals Tinder, dan is Bumble waarschijnlijk de beste optie. Het werkt op dezelfde manier, je veegt naar links en rechts op Bumble, maar vrouwen sturen het eerste berichtje. Het wordt ook wel de “feministische versie van Tinder” genoemd. Het is zeer populair in de Verenigde Staten maar in Nederland heeft het (nog) niet zoveel gebruikers.

Conclusie

Tinder kan ongetwijfeld een geweldige app zijn om een date en zelfs de liefde van je leven te vinden.

Maar als je niet de resultaten hebt gekregen die je gewild, moet je onthouden dat de meeste menselijke relaties nog steeds worden gevormd in het echte leven waar mensen in ECHT contact met elkaar zijn.

Dit kan gek klinken voor jullie jonge mensen, die zijn opgegroeid met een smartphone en 24/7 internettoegang binnen handbereik. Maar in een relatie gaat het om fysieke interactie waarbij je een ander in het echte leven ziet en je zijn gelaatsuitdrukkingen en gebaren ziet en waar de chemie tussen twee mensen van belang is. Dus wees er zeker van dat je deze 10 goede plaatsen kunt bezoeken om leuke singles te ontmoeten.

Maar nu is het jouw beurt:

Wat voor ervaringen heb je met Tinder? Of heb je een aantal geweldige Tinder tips te delen? Wees moedig en wees de eerste om hieronder commentaar te geven:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here