10 tips voor een goed datingprofiel (speciaal voor datingsites!)

dating profielDus, hoe maak je nu een goed datingprofiel op een datingsite zodat je jezelf op de best mogelijke manier presenteert?

Nou, er bestaat geen profieltekst voorbeeld dat bij iedereen past, maar Datemeester heeft wel een aantal nuttige en praktische tips voor je verzameld.

Lees deze 10 onderstaande tips aandachtig en u bent klaar om de datingsites te veroveren en komaf te maken met uw single status in een oogopslag.

En nog één iets voordat we aan de slag gaan:

Als je een Tinder profieltekst maakt, blijf dan verder lezen, maar lees ook zeker onze Tinder tips om te begrijpen hoe het verschilt van de normale datingsites.

1. Wees positief op uw dating profieltekst

Eerst en vooral:

Houd de toon positief in uw tekst. Zelfs als je wanhopig bent om een partner te vinden, of je haat je ex of je hebt verschrikkelijke dating ervaringen in het verleden, uw datingprofiel is niet de juiste plek om erover te schrijven.

Het is ook een goed idee om de dingen om een positieve manier uit te leggen. Maak bijvoorbeeld geen lijst van dingen die je niet leuk vindt in een potentiële partner. Geef een lijst van dingen die je wel leuk vindt!

 

2. Laat zien dat je je eigen leven hebt

Bij het schrijven van een goede profieltekst is het goed om te laten zien dat je al een eigen leven hebt en niet wanhopig wacht op een nieuwe partner om “je te redden”. Begrijp je? Zo kun je bijvoorbeeld laten zien dat je levensmissie niet alleen het vinden van een partner is, maar dat je hoe dan ook al je eigen interesses in het leven hebt.

Als u echt geïnteresseerd of gepassioneerd bent over iets in het leven – misschien uw carrière, hobby of andere activiteit – aarzel dan niet om daarover te schrijven. Mensen zijn meestal aangetrokken tot mensen die gepassioneerd zijn over iets en doelen in het leven hebben.

Maar een goed evenwicht is hier van groot belang:

Soms zien we dating profielen waar de persoon het erg druk lijkt te hebben, en eigenlijk klinken ze alsof ze niet eens tijd hebben om iemand te ontmoeten. Push het dus niet.

 

3. Wees eerlijk in uw datingprofiel

Volgens sommige studies, liegen veel mensen over zaken zoals hun lengte en gewicht bij het daten online.

Geen goed idee, vindt Datemeester!

Als je op een date bent en 20 cm korter bent dan je vertelde, of 30 kg zwaarder dan je profielfoto suggereert, zal je eerste date waarschijnlijk mislukken.

En dat betekent natuurlijk niet dat je een slecht persoon bent als je te kort of te zwaar bent. Het probleem is het liegen.

Een relatie tussen twee mensen is gebaseerd op VERTROUWEN en als je over zulke basisinformatie in je dating profiel liegt, is het snel game over… Hoe kan de andere persoon je vertrouwen in de grotere dingen in het leven verder in de relatie?
Hou het dus eerlijk.

 

4. Vertel niet alleen dat je een goed gevoel voor humor hebt – toon het!

Als je zegt “ik heb een goed gevoel voor humor” of “ik ben op zoek naar iemand met een goed gevoel voor humor”, dan zijn dat zeer vage en saaie uitspraken.

In plaats daarvan kunt u humor gebruiken in uw profieltekst. U kunt grapjes maken of zelfs grappige memes in uw foto’s uploaden. Of u kunt vertellen over uw favoriete stand-up comedians, tv-shows of films.

Dan is het makkelijker voor de lezer om een idee te krijgen van welke dingen je aan het lachen brengen!

Dezelfde humor staat meestal in de TOP 3 functies waar singles naar zoeken in een partner!

 

5. U kunt specifiek zijn in uw profieltekst

Ga op dat laatste punt even door:

Het is veel makkelijker om geïnteresseerd te raken in iemand als je specifieker bent in je profieltekst.

Bijvoorbeeld:

Als je houdt van reizen: vertel dan over uw favoriete bestemmingen of wat voor activiteiten u wilt doen op reis. Want als je zegt dat je graag reist, kan dat voor sommige mensen betekenen dat je op een strand in Mallorca ligt terwijl het voor anderen betekent dat je graag gaat wandelen in de bergen of graag culturele city-trips maakt.

Of als je een grote filmliefhebber bent, kun je vertellen wat de nieuwste favoriete films van jou zijn. Hetzelfde geldt voor muziek of concerten enzovoort.

In marketing wordt gezegd: “Als je iedereen tevreden probeert te stellen, zal je niemand tevreden stellen”.

Dus als je heel specifiek schrijft over je interesses, is het veel makkelijker om die zielsverwant van jou te vinden die precies dezelfde dingen leuk vindt als jij!

 

6. Vermijd slechte grammatica

We hoeven onze leraar niet meer tevreden te stellen, maar onthoud dit:

Voor veel mensen kan het een grote afknapper zijn als je geen goede zinnen kunt schrijven in je dating profieltekst. De tekst hoeft geen meesterwerk te zijn, maar probeer duidelijke zinnen te vormen met de punten, komma’s en hoofdletters op de juiste plaats!

Lees uw tekst dus een paar keer door en corrigeer indien nodig.

 

7. Maak niet alles bekend in uw datingprofiel

Uw datingprofiel moet er zoals de trailer van een film uit zien:

Kort en zoet, en die interesse opwekt om het geheel te zien. Je wilt niet de hele plot over je leven te onthullen in een keer.

Dit is te wijten aan een aantal verschillende redenen:

1. Wanneer je online dating doet, kan je niet echt zeker zijn van de persoon aan de andere kant van het schermpje. Er zijn niet veel oplichters, maar je weet nooit. Daarom is het goed om niet al te persoonlijke of emotionele dingen te onthullen via online chat.

2. Een relatie tussen twee mensen draait om de fysieke chemie die je niet door het scherm kunt testen. Daarom raden we je aan om niet te diep online te gaan, maar om vrij snel op een echte date te gaan in een neutrale plaats, zoals een café!

 

8. Een goed datingprofiel bevat ook een beschrijving van de persoon die u zoekt

Soms zie je op datingsites profielen waar de persoon veel te gericht is op zichzelf…

“Bla bla bla, ik doe dit, en ik doe dat… Vraag of je meer wilt weten over MEZELF!”

Het is net een goed idee om ook te beschrijven wat voor mensen je hoopt te ontmoeten.

Of op zijn minst, de persoon die uw dating profiel leest, te bevestigen. Een goede vuistregel zou kunnen zijn dat je het woord “je” minstens één keer in je profieltekst vermeldt. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld: “Als je van wandelen houdt, is dat een groot pluspunt!”.

 

9. Een paar korte tips voor uw profielfoto’s

Meestal, op online datingsites zijn de meest geliefde profielfoto’s activiteitenfoto’s. Dus als u een leuke foto van uw hobby’s of van uw reizen hebt, aarzel dan niet om deze te gebruiken.

profieltekst datingsite

Hoewel selfies waarschijnlijk de meest voorkomende foto’s zijn deze dagen, werken ze niet zo goed bij online dating. Selfies in de badkamer zijn de ergste, dus als je dan toch een selfie neemt, zorg er in ieder geval voor dat het niet in de badkamer is.

En een tip speciaal voor jongens: vrouwen zijn meestal geen grote fans van mannen die selfies nemen (nou ja, de zogenaamde fuckboy’s kunnen wegkomen met selfies, maar niet de normale jongens). Als u de foto zelf moet maken, kunt u ook een foto maken met behulp van een timer!

 

10. Zo vindt u een goed voorbeeld van een datingprofiel

Veel mensen zijn op zoek naar een voorbeeld van een goed datingprofiel.

Er zijn misschien een paar goede te vinden, maar Datemeester stelt het volgende voor:

Blader door de profielen op uw favoriete datingsites en observeer uw EIGEN reacties. Welke brengen je aan het lachen of welke wekken een soort emotie in je op? Gebruik die dan als voorbeeld om je eigen profiel te schrijven.

Natuurlijk kopieer je niet de inhoud van hun profiel, maar krijg je echter een idee hoe je jezelf kunt presenteren.

 

Conclusie

In de wereld vandaag, waar alles snel moet gaan, is het zo gemakkelijk om gewoon te vegen of te klikken naar het volgende dating profiel op een dating site of een app.

Dus moet je echt wat moeite doen in je profiel om de aandacht van de lezer te trekken.

Trouwens, een ander belangrijk punt is natuurlijk om de juiste datingsite te kiezen – op deze manier heeft u meer kans om singles te vinden met dezelfde mindset. Als u het niet zeker weet, check dan onze lijst voor de top 10 beste datingsites in Nederland.

En vergeet ook over offline dating niet – bekijk onze 10 plaatsen om leuke singles te ontmoeten!

Tot slot:

Wat zijn volgens jou de grootste afknappers of fouten die mensen maken in hun dating profiel? 
Wees de eerste om hieronder commentaar te geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here