Vindt hij me leuk? 13 signalen dat een man geïnteresseerd in je is

hoe weet je of hij je leuk vindtIn dit artikel gaat Datemeester dieper in op de ziel en de gedachten van een man.

Nou…

Ver hoeven we het niet te zoeken. Een man is een eenvoudig wezen. De signalen als hij geïnteresseerd is in jou, zijn vaak niet zo mysterieus.

Dit artikel is voor jou als je:

geïnteresseerd bent in een man … en je je afvraagt: “Hoe weet je of hij je leuk vindt?”
al aan het daten bent (en mogelijk seks hebt), maar je niet zeker weet of hij geïnteresseerd is in iets meer

Maar goed, hier hebben we 13 signalen en tips voor je om meer te weten te komen over de mannelijke versie van de homo sapiens en of hij je leuk vindt of niet:

1. Gegarandeerd signaal dat hij geïnteresseerd is: 
hij staart je aan

We hebben het al gezegd: een man is een simpel wezen.

Als hij iets ziet waar hij naar verlangt, zal hij er naar staren.

Als hij geïnteresseerd is in je, kan hij zijn ogen niet van je ogen, gezicht, borsten en kont afhouden, al je vrouwelijke fysieke kenmerken.

Als je op dezelfde werkplek of op dezelfde school zit, check dan of hij je in de gaten houdt.

En als hij zich afwendt als je hem “betrapt” op het staren, is hij misschien verlegen. Of hij wil beleefd zijn en niet te intens staren. Er zijn al deze #metoo bewegingen en beschuldigingen van seksuele intimidatie in de wereld tegenwoordig, dus zelfs de “goede mannen” zouden bang kunnen zijn om te openlijk naar een vrouw te kijken.

Geef hem de volgende keer een glimlach of houd op zijn minst oogcontact. Dat is een goede “uitnodiging” voor hem om een aanpak te bedenken (of als hij dapper en direct is, stapt hij meteen op je af).

Lees ook: 7 tips voor een eerste date!

2. Hij is geïnteresseerd als hij je veel vragen stelt…

Oké, laten we aannemen dat je al met deze kerel hebt gepraat.

Als hij probeert het gesprek vol te houden door je vragen te stellen, is hij zeker geïnteresseerd.

Maar als hij gewoon je vragen beantwoordt, zonder het gesprek actief voort te zetten, is hij misschien niet geïnteresseerd.

Oké, misschien is hij introvert en kan hij niet meteen iets bedenken om over te praten. Hou dat ook in gedachten. Geef hem gewoon tijd als hij een beetje verlegen is.

3. Lichaamstaal kan de interesse van een man onthullen

De lichaamstaal van een man kan ook veel over een man onthullen.

Staat hij rechtop in een goede houding als hij om je heen staat? Raakt hij zijn haar aan? Puilt hij zijn borstkas uit? Dit soort dingen zou hij kunnen doen als hij bij een interessante vrouw (jij) in de buurt is!

Of staat zijn lichaam in een andere richting als hij met je praat, terwijl hij met zijn gsm bezig is? Niet zo’n goed teken.

4. Gedraagt hij zich anders in je bijzijn? Hij vindt je leuk!

Vergelijk hoe hij zich om je heen gedraagt bij andere mensen?

Is hij luidruchtig en maakt hij grapjes met andere mensen, maar is hij bij jou wat bewuster en stiller?

Dit zou een goed teken kunnen zijn. Hij denkt misschien na over zijn gedrag in je bijzijn, en wil een goede indruk achterlaten.

Maar als hij een grapje met je maakt zoals een broer dat doet met zijn zus, kan dit een slecht teken zijn. Je bent misschien al gefriendzoned.

5. Hij praat niet over andere vrouwen in jouw buurt…

Als hij het over andere vrouwen heeft, alsof hij die andere vrouw als een romantische partner beschouwt, dan is dat slecht nieuws. Je zou weer in de friendzone kunnen zitten.

Dit komt vooral voor bij vrouwen die mannen in de friendzone plaatsen (door met een man over een andere man te praten), maar ook mannen kunnen dit doen.

Het is een milde en indirecte manier om de ander te laten weten dat “we gewoon vrienden zijn en zullen blijven”.

Als hij dus geïnteresseerd is in je, zal hij wellicht geen andere vrouwen als potentiële partners analyseren als je in de buurt bent.

6. Geeft een man je geen aandacht? Wel… dit kan beide kanten op gaan:

Speelt de man een moeilijk spelletje? Dit kan ook.

Als je een zeer knappe vrouw bent, weet hij dat je de hele tijd aandacht krijgt van alle mannen. Misschien wil hij niet die zoveelste man zijn die je aanbidt?

Misschien gebruikt hij deze “omgekeerde psychologie”. Hij negeert je, en is zelfs onbeleefd tegen je. Het kan zijn dat hij erg geïnteresseerd is en het gewoon langzaam speelt.

Want laten we eerlijk zijn. Vrouwen houden van mannen die een beetje een uitdaging zijn en niet alleen maar achter je aan hollen met kwijl uit hun mond, toch?

Of, hij zou gewoon niet geïnteresseerd kunnen zijn in jou. Dit soort gedrag van geen aandacht geven kan namelijk beide kanten op gaan.

Als je een erg mooie vrouw bent en gewild onder vele mannen, blijf hem dan gewoon wat aandacht geven, terwijl je geen aandacht schenkt aan andere kerels rondom hem.

Mannen worden namelijk niet opgewonden door vrouwen die aandacht geven aan veel mannen tegelijk (ook al werkt het omgekeerd – vrouwen raken vaak geïnteresseerd in mannen die omringd zijn door vrouwen). Er zijn enkele biologische redenen voor dit verschil, maar meer daarover in een later artikel.

7. Vraagt hij je nummer, Instagram of Facebook? Gegarandeerd signaal dat hij je leuk vindt.

Waarom zou hij anders vragen om deze gegevens?

Hij wil je.

Mannen vragen dit niet alleen om vrienden te zijn, behalve wanneer hij gay is en vrienden wil zijn. Maar, heteroseksuele mannen zoeken geen vriendschappen met vrouwen. Jongens trekken graag op met jongens. Als hij om je gegevens vraagt, is hij zeker geïnteresseerd in je.

8. Als een man je stiekem leuk vindt, is hij misschien zenuwachtig rondom je

Als een man geïnteresseerd is in je, weet hij misschien niet hoe hij zich moet gedragen.

Hij kan een beetje onhandig zijn met zijn woorden of gedrag. Als je met hem praatte en hij vroeg niet naar je nummer, was hij waarschijnlijk te verlegen. Misschien heeft hij er spijt van dat hij de stap niet heeft gezet?

Geef hem nog een kans. Kom dicht bij hem in de buurt en maak het hem gemakkelijk om je weer te benaderen. Blijf hem tekenen van interesse geven en hij zal de moed hebben om op je af te stappen en je uit te vragen.

9. Hij “verbergt” je niet voor zijn vrienden…

Gaan jullie al met elkaar uit? Maar weet je niet zeker of dit iets echt?

Als hij gewoon met je speelt en gewoon een seksuele relatie wil, zal hij je waarschijnlijk niet aan zijn vrienden voorstellen. Of, als hij je niet op een “echte” date neemt en je gewoon wil ontmoeten in jouw of zijn appartement (voor de klassieke “Netflix en chill”), dan is hij waarschijnlijk niet geïnteresseerd in een serieuze relatie.

Als hij je oprecht leuk vindt, en een relatie met je wil, aarzelt hij niet om op een “echte” date met je te gaan en je voor te stellen aan zijn vrienden (en uiteindelijk familie).

10. Stalkt hij je (online)? Hij is geïnteresseerd.

Vind hij me leuk

Suggereert Facebook dat deze mysterieuze man aan je vrienden moet worden toegevoegd? Het kan zijn dat hij je Facebook profiel heeft bekeken.

Of heeft hij je vriend gevraagd naar je Instagram of Facebook?

Als hij de moeite neemt om je online te vinden, waarom zou hij dat anders doen? Hij is geïnteresseerd.

Of, aan de andere kant, kan hij misschien een seriemoordenaar zijn die op zoek is naar zijn volgende slachtoffer. Wie weet.

11. Hij herinnert zich details over jou = hij vindt je echt leuk, proficiat!

Als je met deze kerel praat, herinnert hij zich dan details over jou en wat je hem in je vorige gesprekken hebt verteld?

Zo ja, dan luistert hij echt naar je. Goed teken!

Hij staart je niet alleen aan je zoals Homer Simpson met een chimpansee in z’n kop, klappend met cimbalen, die doet ALSOF hij luistert.

Of misschien is hij gewoon gefascineerd door je schoonheid dat hij de woorden die uit je mond komen niet kan onthouden. Het kan.

12. Je instinct zegt dat hij geïnteresseerd is. Vertrouw je instinct en ga ervoor:

Oké, stop met overanalyseren en vertrouw je instinct.

Als hij geïnteresseerd lijkt in je, dan is hij dat waarschijnlijk ook.

Misschien is hij gewoon verlegen om de eerste stap te zetten. Nu is het jouw taak om hem genoeg signalen van interesse te geven, zodat hij ervan overtuigd is dat het veilig is om je te benaderen. Jongens worden de hele tijd afgewezen. Op Tinder, in de nachtclub. Geef hem het vertrouwen, zodat hij de moed heeft om op je af te stappen (of je te vinden op sociale media en je daar te benaderen).

13. Tijd om serieus te worden (of niet?) Is hij geïnteresseerd in iets meer dan alleen maar seks?

Ben je al een tijdje aan het daten en heb je seks?

Vraag je je af: “Vindt hij me echt leuk?” Is hij misschien verliefd op je?

Nou, als je intuïtie je het antwoord niet geeft, kun je hem beter wat tijd geven. Probeer het niet te overhaasten en hem te dwingen om grote beslissingen te nemen als je alleen maar voor een korte tijd hebt gedatet.

Als het een man is die erg gewild is onder andere vrouwen, dan wil hij misschien niet zo snel zijn vrijheid verliezen.

Doe het rustig aan, wees geduldig en geef hem wat ruimte om te ademen. Iemand dwingen om verliefd op je te worden gaat niet werken. Geef hem wat ruimte (terwijl je hem nog steeds interesse en betrokkenheid toont) en je vergroot de kans dat hij verliefd op je wordt.

Conclusie

Als je echt een man wilt, stop dan met raden en onderneem actie:

Neem oogcontact, geef hem een glimlach. Geef gewoon wat signalen van je interesse en dan zal hij de moed hebben om je te benaderen en je uit te vragen.

Of als je al aan het daten bent, maar niet zeker weet of het gewoon seksueel is of dat het iets meer kan zijn, doe het dan gewoon rustig aan. Het temmen van een womanizer is niet gemakkelijk. Het is ofwel onmogelijk of het duurt een hele tijd.

Wat zijn je ervaringen met mannen die hun interesse tonen? Wat zijn duidelijke signalen dat hij je leuk vindt?

Is het moeilijk om mannen te lezen? Laat hieronder een reactie achter!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here