Zweedse vrouwen daten? 6 weetjes over Zweedse meisjes

zweedse vrouwenGeïnteresseerd in Zweedse vrouwen daten?

Gelijk heb je.

De wereldbekende Scandinavische schonen met hun blonde haar en blauwe ogen.

.. en natuurlijk bestaan Zweedse meisjes ook in alle kleuren, maten en groottes. Maar in Datemeester’s hoofdkwartier veralgemenen we nou eenmaal graag.

Maar, hoe zijn Zweedse meiden eigenlijk? Wel, dit zijn onze 6 snelle weetjes en tips over Zweedse dames:

1. Hoe ontmoet je Zweedse vrouwen in Nederland?

Zweden is een van de meest rondreizende naties ter wereld.

Ook in Nederland vind je tal van Zweedse expats, vooral dan in Amsterdam. Als je echt dol bent op Zweden en misschien zelfs Zweeds aan het leren bent, kan je proberen zoeken naar tandempartners via Facebook. Of probeer eens te zoeken naar “Zweden in Nederland” in Meetups of Facebook groepen. Zweden die in Amsterdam wonen willen vaak eveneens graag Nederlands leren, en als jij Zweeds wilt leren dan heb je een win-win-situatie, toch?

Zoek enkele Zweedse vrienden via sociale media – of het nu Zweedse vrouwen zijn of mannen – maakt niet uit, al snel zal je omringd worden door bloedmooie Zweedse dames!

Lees ook: 7 tips om te daten in Amsterdam

2. Hoe Zweedse vrouwen online ontmoeten?

Van alle dating apps zijn Tinder en Bumble natuurlijk de meest populaire voor singles in Zweden.

In de betalende versie van Tinder kan je bijvoorbeeld al je locatie veranderen naar Stockholm en al op zoek gaan naar Zweedse meisjes terwijl je je in Nederland of elders bevindt.

Wat je ook kunt doen is de datingsites in Zweden bezoeken. Ze zijn het best vooral wanneer je zoekt naar iemand ouder dan 25 jaar, en als je degelijke gesprekken wilt voeren. De populairste datingsite in Zweden is HappyPancake.com – zit tjokvol Zweedse meiden en is volledig gratis. Dezelfde site is onlangs ook in Nederland gelanceerd – check dus zeker onze HappyPancake review als je geïnteresseerd bent.

3. Ze zijn de beste Engelstaligen ter wereld

..van de landen waar Engels geen officiële taal is, uiteraard.

Je zal geen taalproblemen ondervinden tijdens je tocht doorheen Zweden. De meeste Zweedse vrouwen spreken perfect Engels. Ze hebben er een uitstekend schoolsysteem en op televisie en in films worden alleen de originele versies getoond, zonder dubbing. Bovendien is het een vrij kleine bevolking dus zijn ze zeer internationaal-minded. Ze begrijpen de Amerikaanse/Engelse cultuur zeer goed, inclusief grapjes enzoverder. Als Nederlander zal je het naar je zin hebben tussen de Zweedse dames!

4. Sweden zijn seksueel zeer progressief

Geen groot verschil hier tussen Zweden en onze Nederlanders.

Zweedse meisjes waren reeds erg in trek op de Griekse stranden in de jaren ‘70 aangezien ze de reputatie hadden dat ze seksueel zeer open waren, en gemakkelijk te krijgen.

zweedse meisjesWaar gaan Zweedse vrouwen op vakantie dezer dagen?

De Zweden houden ervan om een kleurtje op te doen in de talrijke Europese strandbestemmingen, vooral in Spanje, Griekenland en Italië, maar ook in Thailand zal je duizenden Zweedse meisjes vinden in bestemmingen als Phuket. Echter, de wildste Zweedse meisjes die graag feesten zal je vinden in plaatsen zoals Marbella, Ibiza en Mallorca.

Maar in het algemeen, als je Zweden gaat bezoeken, is de kans vrij groot dat je een one-night-stand vindt in het uitgaansleven als dat is wat je zoekt.

5. Gendergelijkheid is sterk in Zweden

Onthoud dat Zweden een van de meest gender-gelijke samenlevingen is ter wereld.

In maatschappijen waar feminisme en gendergelijkheid het sterkst is, zijn er ook het hoogst aantal singles. Volgens een studie heeft Stockholm het grootst aantal vrijgezelle huishoudens in de hele wereld.

Dat betekent dus dat vrouwen geen mannen “nodig hebben” als de kostwinnaar. Ze zijn sowieso al erg onafhankelijk en kunnen gerust voor zichzelf zorgen.

Misschien kan dit een gevoelig onderwerp zijn voor millennials in hun twintigerjaren. Dus je komt best niet te macho of “patriarchaal” over of wat het ook moge zijn dat tegenwoordig gevoelig ligt onder jongeren.

Maar Zweedse vrouwen (vooral buiten de hipsterbuurten in Stockholm of andere delen in Zweden) hebben een gezond verstand en een uitstekend gevoel voor humor. Geen zorgen dus, feministe fanatiekelingen loop je gelukkig niet overal tegen het lijf.

6. Vrouwenoverschot in Zweden? Word niet te snel enthousiast:

Er zijn geruchten dat Zweden een paradijs is wat betreft het overschot aan vrouwen, in vergelijking tot mannen.

Dat was enkele jaren een feit maar al in 2016 vond een grote omgekeerde beweging plaats. De krant The Economist publiceerde bijvoorbeeld al hoe de massamigratie van jonge mannen naar Zweden en andere Europese landen ertoe leidde dat de ratio tussen mannen en vrouwen omgekanteld is.

Maar toch, dit zijn kleine verschillen en zouden geen al te groot verschil mogen maken in je zoektocht naar een Zweedse meisje.

Als je zoekt naar landen met een heus vrouwenoverschot, kijk je beter naar de voormalige Sovjet landen zoals Oekraïne. (Lees zeker ons artikel over Oekraïense vrouwen.)

Conclusie

Zweedse meisjes zijn plezant, slim, bloedmooi en hebben een goed gevoel voor humor.

De kans is groot dat je een leuk liefje vindt, of zelfs een vrouw – daar bestaat geen twijfel over.
 Maar nogmaals, vrouwen blijven vrouwen, mannen blijven mannen en er bestaat geen ultiem geheim voor probleemloze relaties in gelijk welk land 😉

Veel succes!

Heb jij ervaring met Zweedse vrouwen of de datingwereld in het algemeen? Reageer hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here